-

Humanitarni koncert u čast Dragoljuba Đuričića u Ateljeu 212

 

Koncert u čast legendarnog bubnjara Dragoljuba Đuričića, koji je preminuo u martu 2021. godine, biće održan 24. februara u pozorištu Atelje 212, sa početkom u 19.30. Đuričić je u Ateljeu 212 jednom godišnje držao koncerte na kojima je učestvovala bubnjarska elita Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Ovogodišnji koncert organizuje izdavačka kuća Lampshade Media uz kompletnu podršku Ateljea 212. Sviraće Dragoljubovi bubnjari i beogradska reprezentacija bubnjara, Vlatko Stefanovski, Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Đurađ Đuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić i Peđa Milanović.

Program režira Milutin Petrović, a vodiće ga glumica Gorica Popović. Želja organizatora, kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta, jeste da se nastavi tradicija bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se ubuduće svake godine koncertom oda počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica namenjen je Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta Atelje 212 ili putem interneta.

Najnovije vesti

Izdvajamo