-

Humanitarni koncert “Rock za Gazu“ u Sarajevu

U subotu 18. 11. u sarajevskom klubu AG, održat će se humanitarna svirka „Rock za Gazu“, na kojoj će nastupiti pet sarajevskih autorskih rock bendova, a sav prihod će ići za pomoć narodu Gaze.
Solis su mlade grunge nade sarajevske gitarske scene, publici u glavnom gradu su se predstavili nedavno sjajnim nastupom pred beogradski bend SMF. Njihovo vrijeme tek dolazi.
San je proto-punk bend iz Sarajeva. Osnovani 2020. godine izbacili su prvi „Laku Noć – San“ album, koji nosi naslov „Cvijeće u Proljeće“. Trenutno završavaju svoj prvi „Noćna Mora – San“ album, koji se izvodi na svirkama uživo.
Nindže iz haustora su sarajevski rock bend, aktivan od 2021. godine. Sviraju punk/rock na tragu New Primitivesa, a iza sebe imaju objavljen singl „Vrijeme je darivanja“.
Monstrous Moonshine je već etablirano ime na sarajevskoj klupskoj sceni, sviraju miks grungea i alternativnog metala, a na svirci za Gazu predstaviće svoje nove autorske pjesme.

The ReaAktion je alternative rock/nu metal sastav iz Čilea i Hrvatske, trenutno nastanjen u Sarajevu. Iza sebe imaju tri studijska albuma, tri EP-a, mnoštvo priznanja i zapaženih nastupa širom svijeta, a ove godine slave 13 godina postojanja.

Akciju su podržali iz Pomozi.ba, a minimalan prilog je 5 KM.

Najnovije vesti

Izdvajamo