-

Humanitarni Balkanrock fest 2023 večeras u niškoj Banovini

Balkanrock fest 2023

Mladi bendovi Autonomna kontrola, Nemir, Obluda i Righel, nastupaju u četvrtak, 28. septembra u dvorištu Univerziteta (Banovini) od 20 časova na 12. Balkanrock festu 2023 koji će i ove godine biti humanitarnog karaktera. Sredstva prikupljena tokom festivala ići će Milanu Ivanoviću Latinoviću iz Niša, kome je od druge godine života dijagnostifikovan autizam.

Ove godine za titulu najboljeg mladog benda, za razliku od prethodnih godina, takmičiće se četiri benda: Autonomna kontrola, Nemir, Obluda i Righel. Stručni žiri i organizatori festivala hteli su da pruže šansu mladim muzičarima, da ovo bude pravo jedno takmičenje, da publika ima težak zadatak kome dati glas, ali da istovremeno sve to bude jedno sjajno druženje i veče.

O pobedniku će, kao i do sad, odlučivati publika svojim glasovima, a najbolji mladi bend dobiće snimanje jedne numere u profesionalnom muzičkom Studiju „FatCat“ u Nišu.

Pored takmičarskih bendova na velikoj bini u Banovini nastupiće gosti iz Majdanpeka, bend About to Attack, kao i prošlogodišnji pobednici Šut! koji su nedavno objavili pesmu „U glavu“, snimljenu u niškom Studiju „FatCat“.

Ovogodišnji Balkanrock festival ujedno će biti i neoficijelno okupljanje članova „fan kluba Rammstein Army“ koji spremaju brojna iznenađenja za posetioce.

Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutuja za sakupljanje priloga za pomoć Milanu. Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu, mogu poslati SMS sa brojem 158 na 3800.

Satnica festivala:

20:00 – Rammstein mix
20.40 – Autonomna kontrola
21.00 – Nemir
21.20 – Obluda
21.40 – Righel
22.05 – About to Attack
23.00 – Šut!
23.45 – Proglašenje pobednika

Organizatori festivala su Udruženje građana Balkanrock, Grad Niš i SKC Niš. Događaj je podržala i društveno odgovorna kompanija „Pekara Branković“ iz Niša.

Najnovije vesti

Izdvajamo