-

NaslovnaVestiNajave koncerataHowe Gelb upotpunjuje line up SeaRock festivala u Kotoru

Howe Gelb upotpunjuje line up SeaRock festivala u Kotoru

Velikan americane Howe Gelb, nakon izvrsnog nastupa na SeaRocku 2014, vraća se u Kotor da donese još malo pustinjske magije na magičnu scenu kotorske Ljetnje Pozornice 20 jula 2018.

SeaRock se održava 20. i 21. jula u Kotoru, a potvđeni izvođači su još i kultni američki bend Sun Kill Moon, rokerski nabrijani Strand Of Oaks kao i domaće snage Turisti, Billie Joan, Baobab i On Tour. Festival će kao i do sada imati volonterski karakter a ulaznice se publici neće naplaćivati.

Howe Gelb je jedan od najuticajnijih američkih muzičara današnjice, predvodnik i harizmatični šaman koji je sredinom osamdestih ponovo osmislio rock’n’roll. Kroz rad sa matičnim bendom Giant Sand, i mnoštvom projekata koji su se godinama provlačili kao paralelni univerzum, uvijek osmišljavajući sebe iznova, u posljednjoj solo avanturi našao se stvarajući jazzy standarde iz budućnosti, koji su mu posljednjih godina intenzivno kucali na vrata. Posljednja dva albuma “Future Standards” i njegov svojevrstan nastavak “Further Standards” dokaz su nepredvidive i uvijek inovativne Gelbove muzike.

Howe Gelb zatvoriće prvu noć ovogodišnjeg izdanja festivala SeaRock, u veličanstvenom ambijentu Ljetnje Pozornice smještene na vrhu citadele, uz svijetleće bedeme grada, kao neizosatvnu dekoraciju. Ne propustite ovogodišnje, osmo izdanje SeaRock-a, festivala istančanog ukusa i profilisanog muzičkog stila, o kome se uvleliko piše i priča u svijetu, ali i regionu. Volonterski karakter i potpuno odsustvo kompromisa daju mu poseban šarm, kao i uvijek posebna atmosfera vrhunskih muzičkih talenata.

Pokrovitelji SeaRock festivala su Turistička Organizacija Opštine Kotor i generalni sponzor Opština Kotor. Suorganizator je Kulturni Centar “Nikola Đurković” Kotor, dok je zlatni sponsor festivala i ove godine Nikšićko Pivo.