-

Holy Wave 17. novembra u Elektropioniru

May be an image of 4 people and guitar

U Anti-Shopu / Elektropioniru će 17. novembra nastupiti američki bend Holy Wave, kao još jedan u nizu artista u ovogodišnjoj organizaciji agencije Bad Music for Bad People.

Holy Wave se ističu zvučnim sklopovima kojima probijaju okvire magle i dima karakteristične za prosek, dakle, većinu današnjih psychedelic bendova.

Četvorica multiinstrumentalista iz Ostina, Teksas, proizvode debele slojeve zvuka koji se uvijaju i okreću kroz komplikovani lavirint reverba i ehoa, ističući Teksas kao državu sa vodećim psihodeličnim grupama kako još iz druge polovine 60-ih i 13th Floor Elevators, tako i poslednjih nekoliko godina ponajviše zahvaljujući The Black Angels i Austin Psych Fest-u gde su se i Holy Wave tri godine zaredom (Austin Psych Fest 3, 4 i 5) pojavili kao jedni od najvažnijih reprezenata žanra.

Bend je formiran 2008. u El Pasu, ali su 2010. odlučili dase presele u Ostin kao prestonicu psych zvuka.  Prvi LP objavljuju 2011. Ploča je naslovljena Knife Hits, izvedeno iz omiljenog im metoda konzumiranja hašiša. Potom, 2012. izlazi EP The Evil Has Landed, a obe ove ploče naći će se objedinjene na albumu iz 2013. pod nazivom Evil Hits. Početkom 2014. stiže i album Relax, ploča koja će ih vinuti u sam vrh psihodelične ponude potvrdivši već dugogodišnje uverenje da se radi o jednom od najzanimljivijih predstavnika žanra, posebno kad su živi nastupi u pitanju.

Holy Wave se sjajno kreću u vodama psihodeličnog roka, to čak možete vezati za njihovo teksaško poreklo, međutim ovaj bend vešto barata i žanrovima ne baš povezanim sa najvećom državom u SAD. Shoegaze i dream pop su najmanje još dve etikete koje im se komotno mogu prišiti i to je zabeleženo na genijalnom Relax albumu i na sledećem vinilu, a iz 2015. godine The Evil Has Landed Part II. Koliko god kao Teksašani vukli nasleđe Roky Eriksonovih 13th Floor Elevators, toliko kao klinci koji rastu danas crpe uticaje neameričkih bendova poput My Bloody Valentine ili Spacemen 3, a istih kod Holy Wave ne manjka, naprotiv.

Usledili su Freaks of Nurture, Adult Fear i Interloper na kojima su se potvrdili kao jedan od najboljih psych bendova u ovom trenutku. Početkom avgusta objavili su novi album Five of Cups za popularnu indie etiketu Suicide Squeeze koji promovišu na evropskuj turneji. Koncert počinje u petak, 19:30. a veče će otvoriti beogradski trio Roza.

Ulaznice su u pretprodaji u Pubu Brod i Dnevnom Chilltonu po sledećim etapama: do 30. oktobra, 1200 din, od 1. novembra, 1600 din i na dan koncerta, 2000 din.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo