-

NaslovnaVestiNajave koncerataHolandski Lesoir na turneji po regionu

Holandski Lesoir na turneji po regionu

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Progressive rock sastav Lesoir iz Holandije održaće seriju koncerata u regionu. Najavljeni su koncerti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Srebrenici i Mostaru. 

Lesoir su počeli sa radom 2010. godine, a do sada su objavili 4 studijska albuma i održali mnogobrojne koncerte po Aziji i Europi. Osim njihovih značajnih turneja kao i nastupa u Engleskoj i na MIDI festivalu u Kini pred 120 000 ljudi, vredi spomenuti i njihove gostujuće nastupe izvođačima kao što su Karnivool, Within Temptation, The Gentle Storm, Evergrey, Steven Wilson, The Pineapple Thief, The Gathering i Delain.

Termini koncerata su sledeći:

29.04. Lesoir (NL) / Elektropionir, Beograd
01.05. Lesoir (NL) / KC Ummus, Kragujevac
02.05. Lesoir (NL) / Feedback, Niš
03.05. Lesoir (NL) / CK13, Novi Sad
04.05. Lesoir (NL) / Pivnica, Srebrenica
05.05. Lesoir (NL) / MC Pavarotti, Mostar

Svojim premijernim dolaskom na Balkan bend će predstaviti novi album „Lattitude, objavljen za njemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music. Album opisuju snažni gitarski rifovi, dinamičan i moderan prog rock te nježni gudači, a miks i produkciju potpisuju John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth).

Cena ulaznice za koncert u Beogradu iznosi 400 dinara, a za koncerte u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu biće potrebno izdvojiti 300 dinara. Ulaznice će biti dostupne na dan pojedinog koncerta.