-

Hladno pivo, Picksiebner i Cinkuši sviraju za Igija u zagrebačkoj Močvari


Sviramo za Igija naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista u cilju pomoći pri rehabilitaciji nakon teže bolesti. Cinkuši su okupili ekipu svojih kolega i prijatelja s namjerom združnog muziciranja i prikupljanja novčanih sredstava za pripomoć u rehabilitaciji Igora Barića, koji se trenutno oporavlja od posljedica moždanog udara. Tako će se velika družina Hladnog piva, Picksiebnera i Cinkuša okupiti u srijedu, 28. prosinca, u klubu Močvara i zasvirati za svoga kolegu.

Igor Barić, popularni „Igi“, voljeni je član glazbene družine Cinkuši, kao i dugogodišnji violinist Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado.

Surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Ayllu, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima, Harmerima, sudionik brojnih koncerata i albuma. Prošao je veliki dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi. Od samostalnih albuma „Zeleni kader“ (1999), „Domesticus Vulgaris“ (2005), „Špiritus Sanctus“ (2009), zaokruženih na live albumu i DVD-videu „Uživancija!“ (2011), preko kazališnih predstava Renea Medvešeka „Čovjek koji je spasio Europu“, zatim „Hamleta“ u režiji Zlatka Viteza, plesnih predstava „Domesticus Vulgaris“ ili „Jednostavno domaće“ (2005) i „Etnounlimited ili suze i krv“ (2008) Rajka Pavlića, voditelja plesnog ansambla Liberdance, do animiranih filmova „Ciganjska“ (2004) i „Silencijum“ (2006) Davora Međurečana i Marka Meštrovića. 2005. godine s Cinkušima dobiva nagradu za najbolju autorsku glazbu na 13. Danima Hrvatskog filma za animirani film „Ciganjska“, a 2010. Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine sa „Špiritus Sanctus“.

Vezano uz ovaj humantirani koncert kolege iz Picksiebnera su rekli: „Picksiebner i Cinkuši već godinama druguju i podržavaju se uzajamno, a spojio ih je svjetonazor, pa je bilo logično da se odmah da podrška i pomogne našem članu ekipe.“

Frontman Hladnog Piva Mile Kekin pozvao je sve da dođu 28. 12. u Močvaru: „Igora poznajemo petnaestak godina, svirao nam je na par albuma, družili smo se i po svadbama, rođendanima i radi druženja samog. Cinkuši su po našem mišljenju jedan od najoriginalnijih bendova u ovom dijelu svijeta i ovom akcijom želimo pomoći našem zajedničkom frendu. Dođite u Močvaru u što većem broju. Uživat ćete u vrhunskoj svirci, mrdnuti dupe i istovremeno učiniti dobro djelo.“

Kupnjom ulaznice napravite dobro djelo, kako Igiju, tako i sebi. Jer dobro se dobrim vraća!

Ulaznice u pretprodaji (60 kn) od 22. 12. potražite na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13

Najnovije vesti

Izdvajamo