-

NaslovnaVestiNajave koncerataHis Clancyness na balkanskoj turneji u februaru

His Clancyness na balkanskoj turneji u februaru

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Kanadsko-talijanski bend His Clancyness će u sklopu turneje nastupiti u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Mostaru.

Bend inače djeluje u talijanskoj Bologni, a okupili su se 2009. godine. Prošloga ljeta objavili su prvi singl nakon tri godine stanke, a 14. listopada 2016. objavljen je i njihov drugi album „Isolation Culture“ koji će hrvatskoj publici predstaviti upravo u Klubu.

Glazbu benda His Clancyness teško je definirati jer se radi o kombinaciji akustičnog i synth zvuka, koji publika i kritičari od njihovih početaka odlično prihvaćaju. Sam bend glazbu definira kao eksperimentalni pop-rock, a istaknuli su i kako su novi album pripremali pune dvije godine. Eksperimentiranje glazbom u te dvije godine dovelo je do zaista unikatnog albuma vrijednog pažnje.

Početkom jeseni prošle godine bend je krenuo na europsku turneju po Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj, a ove godine nakon talijanskog dijela turneje stižu u Hrvatsku. Prije dvije godine odradili su akustičnu turneju, a svakim novim koncertom dokazali su se kao odličan live bend čiji koncert svakako vrijedi poslušati.

His Clancyness su Jonathan Clancy (gitara/vokal), Jacopo Borazzo (bubnjevi), Giulia Mazza (synth) i Nico Pasquini (bas).

Datumi nastupa:
2. februar – Ljubljana (SI), MENT FESTIVAL 2017
3. februar – Zagreb (HR), Klub
4. februar – Beograd (RS), Elekropionir
6. februar – Mostar (BH), OKC Abrašević

Ulaznice za zagrebački koncert su u pretprodaji 20 kuna, dok će na dan koncerta biti 30 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dancing Bear, Dirty Old Shop, Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Record Store, www.entrio.hr

Ulaznice za beogradski koncert bit će u pretpodaji u Zaokretu po promotivnoj cijeni od 500 dinara.