-

Heavy stoner spektakl u Županji uz 1000mods i Cojonese

Četvrtak, 30. ožujka će biti dan kada će ekipa MKC-a u Županji ugostiti 1000mods kojima će ovo uz koncert u Zagrebu biti jedini u Hrvatskoj na njihovoj jednomjesečnoj turneji po Europi.


Za one koji prvi put čuju za njih, 1000mods četvorka je brzo postala jedan od velikana na psihodeličnoj/heavy/stoner rock sceni gdje su između ostalih dijelili stage s bendovima kao što su The Black Keys, Graveyard, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Motorhead, Brant Bjork, Colour Haze, Karma to Burn, Truckfighters, Red Fang, Pentagram, Greenleaf, Yob, Godsleep i mnogim drugima.

Rad na bendu su započeli prije 11 godina, a veliki skok u glazbenoj karijeri su doživjeli kad im je Billy Anderson (Neurosis, Swans, Melvins, High on Fire, Sleep, Brutal Truth, Sick Of It All, Tragedy, …) producirao „Super Van Vacation“ album 2011. godine. Od tada pa do danas su izdali još 2 albuma, a prošlogodišnji „Repeated Exposure To…“ će promovirati na ovoj turneji.

Članovi benda se prepoznaju po svom vintage izboru glazbene opreme, specifičnom zvuku i žestokim live nastupima. Koncert će biti i poseban jer je ovo jedna od rijetkih prilika da uhvatite ovaj bend u intimnijoj atmosferi s obzirom kako većinom sviraju velike festivale i rasprodane klubove.

Uz 1000mods, rame uz rame će nastupiti i jedan od ponajboljih domaćih stoner rock bendova – zagrebački Cojones. Dečki rokaju već 11 godina, a njihov posljednji album „Resonate“ star samo 3 mjeseca kida sve pred sobom. Za njih kažu da su „kvartet satkan od masivne energije, jake glasnoće i gitarističke eksplozije“, tako da će ove “mudonje“ zaokružiti večer svojim majstorskim nastupom, a ujedno i svojim prvim posjetom Županji.

Ulaznice u pretprodaji su 30 kn, a na sam dan koncerta 40 kn. Više informacija na FB eventu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dMbsju-qSeE&w=560&h=315]

Najnovije vesti

Izdvajamo