-

Hammerfall krajem oktobra u Novom Sadu

U novosadskom klubu SKCNS Fabrika 30. oktobraće nastupiti poznati švedski heavy/power metal bend HammerFall u sklopu promotivne turneje „ReBuilt to Tour 2018!“. Ovo će biti četvrto gostovanje benda u Srbiji.

HammerFall je početkom devedesetih pod uticajem metal velikana Judas Priest i Iron Maiden, a nakon razlaza death metal benda Ceremonial Oath, osnovao Oscar Dronjak. Tada su u postavi bili i Jesper Strömblad (In Flames), Mikael Stanne i Niklas Sundin (Dark Tranquillity). 1997. godine bend kreće putem uspeha kada su potpisali za prestižnu metal kuću Nuclear Blast. Ubrzo su dospeli na naslovne stranice gotovo svih najvećih metal magazina, a dobra prodaja albuma prvenca Glory to the Brave pokazala je i veliku popularnost među fanovima. HammerFall je od tada izdao još devet albuma od kojih je poslednji Built to Last objavljen 2016. za Napalm Records.

HammerFall važe za ljubimce domaće publike, pogotovo zbog činjenice da gitarista Oscar nosi naše poreklo.

Kao specijalni gosti na ovoj manifestaciji nastupiće power metalci Armored Dawn iz Brazila koji će tom prilikom promovisati album Barbarians in Black.

Informacije o ulaznicama, kao i prodajnim mestima će biti uskoro objavljene.

Najnovije vesti

Izdvajamo