fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Gwyn Ashton sutra u Beogradu, u četvrtak u Novom Sadu

Gwyn Ashton sutra u Beogradu, u četvrtak u Novom Sadu

Gwyn Ashton

Poznat i veoma priznat britanski bluz gitarista, Gvin Ešton nastupiće sutra, 5. maja u Domu omladine Beograda. Pored beogradskog koncerta, zakazan je i Novi Sad u četvrtak, 7. maja u Pabu Lazino Tele.

Rođen u Velsu, australijski pevač, tekstopisac i gitarista Gvin Ešton se vratio sa potpuno novim „live“ i uzbudljivim solo šouom čineći ga jednim od najviše eklektičnijih savremenih bluz umetnika na sceni danas.

Gvin Ešton promoviše svoj najnoviji album “Radiogram” sa moćnim solo konceptom koji obuhvata širok spektar električnih i akustičnih gitara, efekata („loopers“, „octave dividers“) i bas bubnja koji daju puni teški zvuk „one-man band“-a.

Nikada se ne oslanjajući na određenu set listu ili matrice, Ešton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu. Od teških „fuzz“ gitara, elektro/akustičnog bluza pa da „world music“-a, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni, piše u saopštenju.

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, GIGSTIX-a, DD Tickets-a kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Promo cena je 400 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 500, na dan koncerta 700 dinara.