fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Guano Apes na Gitarijadi u Zaječaru

Guano Apes na Gitarijadi u Zaječaru

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Guano ApesVeć bogatom programu Zaječarske gitarijade ove godine pridružuje se i čuveni nemački bend Guano Apes, objavili su organizatori.

Guano Apes u Zaječar, na 49. izdanje Gitarijade, stižu u sklopu turneje za aktuelni album “Offline“.

Album “Offline“, peti po redu studijski, objavljen je u maju prošle godine, a pevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma. Deset numera zauzelo je mesto na “Offline“-u, a najavni singl bila je pesma “Close To The Sun”.

Guano Apes su formirani 1994. godine, a uspon benda je započeo dve godine nakon osnivanja kada su sa, sada već legendarnom, pesmom “Open Your Eyes“ pobedili na takmičenju bendova “Local Heroes” koje je organizovala nemačka TV stanica VIVA. Uz aktuelni “Offline“ (2014), objavili su još četiri studijska albuma: “Proud Like a God“ (1997), “Don’t Give Me Names“ (2000), “Walking on a Thin Line“ (2003) i “Bel Air“ (2011).

GItarija će biti održana od 29. jula do 1. avgusta na Kraljevici. Do sad potvrđena imena su Therapy?, Gibonni, Kerber, Dubioza Kolektiv, Galija i Laibach.

Komplet karata za tri festivalske večeri koštaće 1.500 dinara, dok će pojedinačna karta biti 1.000 dinara. Karta će biti i vaučer, ali će se tek na nekom od narednih sastanaka tačno znati da li će uz kartu ići i besplatno piće, ili majca sa grbom Gitarijade ili nešto treće. Ulaznica će se naplaćivati samo na Rok stejdžu, dok će pristup svim ostalim stejdževima Gitarijade i pratećim programima, biti besplatan, kao i do sada.