fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Guano Apes dolaze u Nikšić na Lake fest

Guano Apes dolaze u Nikšić na Lake fest

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Guano ApesU okviru Lake festivala u Nikšiću, 14. avgusta nastupiće poznati nemački rok bend Guano Apes.

Za razliku od prošlogodišnjeg, ove godine Lake Fest biće održan od 11. do 16. avgusta u Nikšiću. U okviru festivala nastupiće ukupno 42 izvođača, u periodu od 11. do 13. nastupi će biti na platou Doma revolucije, dok će glavni program od 14. do 16. biti na Krupačkom jezeru. Guano Apes stižu u sklopu turneje za aktuelni album “Offline“.

Album “Offline“, peti po redu studijski, objavljen je u maju prošle godine, a pevačica Sandra Nasić još ranije je izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga nad glavom dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma. Deset numera zauzelo je mesto na “Offline“-u, a najavni singl bila je pesma “Close To The Sun”.

Guano Apes su formirani 1994. godine, a uspon benda je započeo dve godine nakon osnivanja kada su sa, sada već legendarnom, pesmom “Open Your Eyes“ pobedili na takmičenju bendova “Local Heroes” koje je organizovala nemačka TV stanica VIVA. Uz aktuelni “Offline“ (2014), objavili su još četiri studijska albuma: “Proud Like a God“ (1997), “Don’t Give Me Names“ (2000), “Walking on a Thin Line“ (2003) i “Bel Air“ (2011).

Za sada su potvrđeni nastupi sledećih sastava: Riblja čorba, Elemental, Babe, Darko Rundek i Cargo trio, Goblini, Orthodox Celts, ZAA, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejaković, Pankrti, Who See, Ničim Izazvan, Prti Bee Gee, Dejan Petrović Big band, Sassja, Mortal Kombat, Stereo Banana, Josip A Lisac, Uzemljenje, Igra duhova, Samostalni referenti… Što se ulaznica tiče, situacija je ista kao i prošle godine, dnevna karta biće 10 eura, trodnevna 25 eura, dok će pristup nastupima kod Doma revolucije biti besplatan.