-

NaslovnaVestiNajave koncerataGrupa Simple Minds stiže na splitski Žnjan

Grupa Simple Minds stiže na splitski Žnjan

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Nakon nedavno objavljenog sedamnaestog albuma „Walk Between Worlds“ te rasprodanih koncerata diljem Europe koji se održavaju u sklopu istoimene turneje, kao i najavljenog koncerta u Podgorici, Grad Split te tvrtka MPG Live najavljuju hrvatski koncert najpopularnijeg škotskog rock benda, grupe Simple Minds, na jednoj od najljepših splitskih plaža, na Žnjanu, 5. svibnja.

Koncert pod nazivom Žnjan za sve humanitarnog je karaktera, a održava se u čast blagdana Svetog Duje i Dana grada i bit će besplatan za sve posjetitelje uz pokroviteljstvo Grada Splita. Plaža Žnjan će biti preuređena u moderan i funkcionalan prostor koji će u ponudi imati elemente za sve uzraste i profile posjetitelja, uključujući sportske, gastronomske i kulturološke sadržaje, a prvi od njih ekskluzivni je koncert grupe Simple Minds.

“Najbolji album benda u proteklih nekoliko desetljeća“ piše The Sunday Times o novom studijskom izdanju „Walk Between Worlds“ koje je svjetlo dana ugledalo ove veljače, a koji producentski, osim benda, potpisuju i Andy Wright te Gavin Goldberg. Da je riječ o uistinu sjajnom albumu govori i podatak da se nalazi na visokom četvrtom mjestu na ljestvici najboljih britanskih albuma. Nevjerojatna je glazbena ostavština Simple Mindsa, a na samom pragu obilježavanja 40 godina djelovanja, ovim se albumom njihova prepoznatljiva priča nastavlja razvijati i dalje. U Splitu će osim najnovijih pjesama poput „Magic“ i „Sence Of Discovery“, izvesti i dobro poznate rock klasike poput „Don’t You“, „Alive And Kicking“, „Belfast Child“, „All the Things She Said“, „Love Song“, „Let There Be Love“ te kultnu pjesmu „Waterfront“, a ovi majstori live nastupa te ljubitelji koncerata na otvorenom, posebno su sretni što će prvi zasvirati s velike pozornice na Žnjanu koja će biti smještena u neposrednoj blizini mora.

“Koliko god nam je bilo posebno zadovoljstvo raditi na novom albumu, još nam je uzbudljivije promatrati kako se priča zvana Simple Minds nastavlja i kako se razvija u studiju te na našim live nastupima“, kaže Jim Kerr, pjevač grupe Simple Minds, ususret dolasku u Split te dodaje: “Svaka od novih pjesama dobije potpuno novo ruho i život u trenutku kada ih izvodimo na pozornici, a posebno se veselimo što se vraćamo u Split gdje ćemo ih predstaviti uz naše klasike i pjesme koje su godinama u srcima naših fanova.“

Bit će ovo šesti koncert kultnog sastava u Hrvatskoj, a u Split se vraćaju nakon punih osam godina kada su nastupili u Spaladium Areni.

“Želimo udahnuti novi život Žnjanu i dati mu međunarodno prepoznatljivi imidž. Vjerujemo da se organizacijom ovakvog vrhunskog događaja, na samom početku turističke sezone, širom svijeta šalje vrlo jasna poruka – dođite u Split, na Žnjan, novu splitsku razglednicu!“, izjavio je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Jim Kerr, pjevač i autor te Charlie Burchill, gitarist i klavijaturist, dvojac je bez kojeg je teško zamisliti Simple Mindse, a u Hrvatsku stižu u pratnji sjajnih glazbenika; perkusionista Cherissea Oseija, basiste Geda Grimesa, multiinstrumentalista Gordyja Goudiea te pratećih vokala Catherine AD i Sarah Brown. Tvrtka MPG Live koja je potpisala novi petogodišnji ekskluzivni ugovor za organizaciju festivala ULTRA Europe u Splitu i koja je u Hrvatsku proteklih godina dovela Justina Biebera, Stinga i Willa Smitha, najavljuje da se na Žnjanu sprema pravi spektakl uz vrhunsku produkciju i specijalne efekte te da je ovo samo još jedan u nizu velikih događaja koje Split i njegovi građani zaslužuju.