-

Grupa Nemanja prvi put u Beogradu

Nemanja

Pulsko-zagrebački psych funk kvartet nemanja premijerno će u Beogradu predstaviti svoj album “Tarot Funk”, 28. februara u Kulturnom centru Grad, sa početkom u 22 časa.

Svaka pesma sa albuma predstavlja jednu Tarot kartu, sa čijim simbolizmom i značenjima se prepliće muzika inspirisana zvukom Thai-funka, Afro-funka, anatolijskog roka sedamdesetih i kambodžanskog psych-roka šezdesetih. „Tarot Funk“ je od strane mnogih uglednih muzičkih publikacija i kritičara Balkana proglašen najboljim albumom godine, prema izboru preko 30 regionalnih muzičkih novinara našao se na prestižnoj Nacionalovoj listi, takođe i na listama top albuma širom Hrvatske, kao i na listama muzičkih portala iz Srbije, Bosne i Slovenije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije. Svetskoj javnosti predstavljen je u radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnom zvuku.

Projekat nemanja čine Luka Šipetić, pulski autor i muzičar aktivan u bendovima NLV i Para Lele, bubnjar Matej Perić, perkusionista Karlo Lugarić, basistkinja Laura Matijašević i Leo Beslać zadužen za organu i synth. Vizuelni deo upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju uživo, tokom nastupa.

Cena karte je 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo