fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Gregory Porter i Liv Warfield na Musicology festivalu

Gregory Porter i Liv Warfield na Musicology festivalu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Gregory PorterMusicology festival, koji je prethodne godine debitovao na Kalemegdanskoj tvrđavi, održaće se i ovog leta, od 23. do 26. jula.

Gregory Porter, prošlogodišnji dobitnik Gremi nagrade za nabolji vokalni džez album i Liv Warfield zajedno sa bendom New Power Generation Horns, prvi su potvrđeni izvođači drugog izdanja Musicology festivala.

Liv WarfieldLiv Warfield i New Power Generation Horns, nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Izronivši iz zvezdane prašine, Liv se pojavila na muzičkoj sceni, učvrstivši svoje mesto kao legenda ovog vremena. Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Etta James, Tina Turner i Mary J. Blige, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula. Interesantno je to da je legendarni Princ neka vrsta mentora mladoj Liv i da je njenom novom albumu dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Warfield, kao i sama Liv, su stalni članovi Prinsovog benda New Power Generation.

Gregory Porter, američki pevač, kantautor, glumac i dobitnik prestižne nagrade Grammy 2014. godine za najbolji vokalni džez album, zatvoriće drugi po redu Musicology festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici. Gregory je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu, poput meda. Sa korenima u gospelu, Gregory je poznat po tome što upravo poseduje sposobnost gospel pevača da publiku uvuče u svoj nasup i povede ih na putovanje. Ipak, svoj žanr opisuje kao hibridni džez, prožet i soulom, popom i gorepomenutim gospelom. Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnim ćebencetom”.

Trenutno su u prodaji samo paketi karata i to u Novom Bitefartcafe – u, Mitropolita Petra 8, kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, GIGS TIX i Ticket line.