-

Grčki Nihilism po prvi put sa datumima u Beogradu i Novom Sadu

Po prvi put u Srbiji, solunski avangardni black metal bend Nihilism nastupiće u zemunskom klubu Fest 29.09, pa zatim u Dvorištu u Novom Sadu dan kasnije, 30.09. Kao podrška, nastupiće inđijski bend Пустош (Pustoš), i beogradski Оскрнавитељ (Oskrnavitelj).

Nihilism je grčki black metal bend osnovan 2019. Poznat je po kompleksnosti kompozicija, kao i po strogoj ideološkoj usmerenosti koja okružuje ceo poduhvat. Zvuk Nihilism karakteriše tehnička veština, disharmoničnost, intenzivna atmosfera i kombinacija tradicionalnih black metal elemenata sa više eksperimentalnih i progresivnih upliva. Iza sebe imaju dva LPja, od kojih je drugi, Cataclysme vers l’ascendance (samizdat, 2021), naišao na naročito pozitivan odjek među kritičarima i publikom.

Bend Оскрнавитељ (Oskrnavitelj), autorski izdanak srpske black metal scene, osnovan je 2021. godine u Beogradu. Hladne i emotivne melodije, mračni i često sirovi gitarski riffovi, s jakim vokalima, glavna su obeležja stila benda koji svoju autentičnost nalazi u oslanjanju na black metal 90-ih. Iako se muzika konceptualno ne ograničava, bend i dalje ostaje dosledan svom osnovnom smeru i mračnom, hladnom, ali istovremeno energičnom stilu. Trenutno koncertno promovišu aktuelni album, Прадавни (Pradavni), koji je ovih dana doživeo CD samizdat i kasetno izdanje putem kuće Librarion.

Bend Pustoš dolazi iz Inđije i predstavlja svoj stil koji nazivaju epic atmospheric black metal. Sada već poznatiju novosadskoj publici, muziku benda prožimaju hladne black metal melodije, obogaćene sporim doom dionicama i atmosferom karakterističnom za ove žanrove. Bend svira pesme s prvog i za sada jedinog albuma Сутон (Suton), a kao i uvek, publiku očekuje paklena atmosfera. Ovo će im ujedno biti poslednji nastupi u godini:

„Znamo da je tek septembar, ali svi mi zajedno sa vama jedva čekamo završetak novog materijala i potrebna nam je puna koncetracija da bi naše sledeće delo izneli na videlo“.

Ulaz će stajati 500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo