-

Grčki Naxatras i novosadski Frakhtal u subotu u Dorćol Platzu

NaxatrasOve subote (28.10.) u Dorćol Platz sprema se prava rokenrol žurka. Tom prilikom beogradskoj će se publici predstaviti Naxatras i Frakhtal.

SATNICA:
20:00 Vrata
21:00 Frakhtal
22:00 Naxatras

“Mnogo nas veseli povratak u Beograd nakon dugih pet godina! Jako uživamo na ovoj turneji pa smo sigurni da će i ovaj koncert biti jedan od onih za pamćenje. Svakako dođite da pogledate i ekipu iz Frakhtala pre nas. Vidimo se u subotu na Dorćolu”, izjavio je uvek dobro raspoloženi John Vagenas iz Naxatrasa.

Frakhtal je instrumentalni trio iz Novog Sada. Nastali su rane 2017. kada su tri školska drugara odlučila da spoje razne ideje i inspiracije u instrumentalni projekat. Njihov zvuk je spoj atmosfere i melodije ambijentalnih žanrova sa udarnim rifovima iz roka i metala. Na koncertu će svirati pesme sa svog prvog albuma „Plima“, kao i nov materijal.
Frakhtal čine: Vladimir Pavlović – gitara, Arsenije Milinov – bas gitara, Ivan Toroman – bubnjevi.

John Delias na gitari, Kostas Harizanis na bubnjevima i vokal John Vagenas na basu, čine trio koji je pre 11 godina formirao ovaj psihodelični hard rock bend iz Soluna. Prvi album „Naxatras“ objavljen je 2015. godine i odmah je postao veliki hit na YouTube-u, pa se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja tog žanra uopšte. Nakon toga su objavili album „II“ u kojem su se stilski više usmerili ka eksperimentalnom space rocku, a zatim „III“ koji je dobio mnogo pohvala od kritike i publike. Na četvrtom albumu, koji je izašao krajem februara prošle godine i koji je promovisan u Novom Sadu, bendu se pridružio multiinstrumentalista Pantelis Karganas na klavijaturama. Odmah su primetne i značajne stilističke promene u izražavanju benda. Za vizuelni identitet albuma zadužen je njihov stari prijatelj Chris RW. Momci su veoma uigrani, pa su između ostalog nastupali na Desertfestu, Dunajamu, Ozori, obišli su veliki broj evropskih zemalja, a posetili su i Australiju. Dan ranije (27. oktobra) bend će nastupiti i u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hangtimea.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 2000 dinara mogu se kupiti putem Gigstix-a i njihovih prodajnih mesta, dok će na ulazu koštati 2400 dinara, ako ih ostane. Iz organizacije poručuju da je interes za koncert dosta velik.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo