-

Grčki bendovi Allochiria i Their Methlab sviraju u klubu AKC Fuzz

Allochiria
Allochiria, foto: C. Allossi

Niški AKC Fuzz ugostiće u četvrtak, 11. maja dva grčka benda Allochiria i Their Methlab. Lokalna podrška biće sastav Bitter Taste.

Allochiria je post-sludge bend nastao 2008. godine u Atini. Objavili su jedan EP(2010) i dva albuma Omonoia(2014) i Throes(Art of Propaganda, 2017). Treći album Commotion objavljen je 23. aprila ove godine za Venerate Industries. Do sada su delili binu na brojnim koncertima i festivalima sa bendovima: Amenra, Social Distortion, Deafheaven, Year of No Light, Altar of Plagues, Toundra, Minsk, Harakiri for the Sky, Deaf Kids i mnogim drugim. Nastupali su na festivalima Desertfest Athens(2017), Rockstadt Extreme Fest u Rumuniji(2014, 2018) i Rockwave Festival Athens(2022) i organizovali dve evropske turneje 2015. i 2018. godine. Njihova muzika je tematska a vrti se oko ljudi kao društvenih bića, korupcije koja ih definiše u modernim društvima, njihovih ispraznih borbi, bolnih rutina i posledica njihovog delovanja u svetu oko njih.

Svoje muzičko putovanje Their Methlab započinju 2011. godine u severozapadnoj Grčkoj u gradu Janina. Ovaj region zemlje obiluje post-apokaliptičinim prizorima, melodičnim vetrom koji topi lice i svemoćnim planinama. Ovaj pejzaž, njihov studentski način života i muzička scena grada prvi su uticali na formiranje osnove benda. Njhova muzika se pojavila u obliku dugih, teških, groovy, psy džemova. Prvi EP objavili su kao samostalno izdanje 2013. godine.

Naredne tri godine bend je bio na pauzi, ali to ih nije sprečilo da podele binu sa velikim brojem sjajnih bendova koji su imali uticaja na njihov zvuk kao što su: Jakob(NZ), Toundra(ES), Elder(SAD) i Samsara Blues Experiment(DE). Od 2017. godine sedište Methlab objekata (i rezidencijalnih i laboratorijskih) preselilo se u centar Atine. The Last Second je prvi album benda i dolazi kao nagrada nakon svih ovih godina stvaranja muzike. Da bi se uhvatila magija, album je snimljen uživo. Snimanja su se odvijala u BlackBox studiju, gde su proveli 14 dana eksperimentišući oko pojačala, mikrofona, zvukova, efekata, cigareta, kafe i dinosaurusa. Rezultat je mešavina oštrih ritmova, sanjivih, ali agresivnih gitarskih melodija i čvrstih bas linija.

Bitter Taste je nastao 2011. godine u rodnom gradu Nišu sa idejom da sviraju ono što vole i osećaju, a to je fuzija metala i hardcore-a koja je proizišla iz raznovrsnosti samih članova benda, tako da granica u komponovanju muzike ne postoji. Pokreće ih interakcija sa publikom tokom nastupa i želja da razmene energiju koja tinja u svima nama.
Bend Bitter Taste je delio binu sa više poznatijih bendova iz regiona i domaće metal scene, kao što su: Almost Failed(Austria), Hardfaced(Macedonia), Overpain(Greece), Void Inn(Belgrade), BiTange(Niš), HCZ(Zaječar), Streetcore Unity(Niš), Suffering’s The Price(Niš). Album prvenac „Descend“ izdali su 2020. godine.

Karte po ceni od 500 dinara prodavaće se na ulazu u klub.

Najnovije vesti

Izdvajamo