-

Gorgoroth prvi put nastupaju u Zagrebu

foto: Arhiva

Bend izvorne stare škole black metala, čijem legendarnom sastavu ne manjka dobrih rifova, kontroverzi i andergraund kredibiliteta, Gorgoroth, nastupiće zahvaljujući Hangtime Agency premijerno u Zagrebu, u klubu Boogaloo 26. februara.

Za svoju bogatu karijeru, Gorgoroth su, bez ustručavanja, definisali savremeni black metal zvuk i antihrišćanski imidž trećeg talasa, usavršivši sve njegove prepoznatljive elemente. Iako već duže vreme bez razdirućih vokala bivšeg člana Hata koji je obeležio prva dva najbolja albuma, Tormentorovih rifova iz srednjeg perioda rada benda, i same pojave bivšeg vokaliste Gaahla, Gorgoroth su se od svojevrsnog preporoda 2009. godine ponovo ustoličili novim zvukom i retkim, ali moćnim diskografskim uspesima.

Zahvaljujući usrdnim naporima vodećeg gitariste i monolitne konstante, Infernusa, i njegovim, za žanr definišućim, rifovima, kao i naporima poslednjeg vokaliste, Atterignera, koji je poreklom sa naših prostora, poslednji album, Instinctus Bestialis iz 2016. zvuči kao i uvek beskompromisno i najvažnije – crno.

Kao podrška, nastupiće mladi holandski black metal sastav Doodswens, melodični blekeri iz Švajcarske, Tyrmfar, kao i Hats Barn – Francuzi, čije je ime sigurno poznato onima koji su imali prilike da „kopaju“ po izdanjima iz sredine 2000-ih.

Prema zvaničnom Facebook eventu, laznice se mogu nabaviti po pretprodajnoj ceni od €26 u Dirty Old Shopu i na njihovoj web-prezentaciji. Ukoliko karata preostane, biće dostupne na ulazu po ceni od €29.

Najnovije vesti

Izdvajamo