fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Goblini i Cepeni Ćunci ovog petka u Nišu

Goblini i Cepeni Ćunci ovog petka u Nišu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Legendarni šabački pankeri, Goblini, nastupiće u Nišu ovog petka, 14. jula u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 22 sata.

Sat vremena pre njih, tj. od 21 sat, koncert će otvoriti kultni ladovički pankeri, Cepeni Ćunci, koji su na sceni punih 26 godina i koji su poznati po pesmama “Dečko koji ne obećva”, “Bugarska politika”, “Šabane, Šabane” i dr.

Goblini ove godine slave 25 godina postojanja i 20 godina od izlaska kultnog albuma “U magnovenju” i ovaj dvostruki jubilej nije mogao da prođe bez koncerta u Nišu, gradu u kome su Goblini uvek dragi gosti.

“Uvek je lepo vratiti se u Niš, u grad u kojem smo odsvirali sjajne koncerte i proveli se fenomenalno sa izuzetno dragom i izuzetno energičnom publikom.Postoji razlog za ovaj koncert, a to je 20 godina od izlaska albuma “U magnovenju”, kao i 25 godina od početka rada grupe Goblini. Znači, vidimo se 14.jula u Banovini u Nišu!.Ima nas!”, poručuje Golub.

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih pank-rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara mogu se kupiti u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča – prizemlje), Vintage shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta ulaznice će koštati 700 dinara.