-

Gipsy Kings uskoro u Beogradu


U četvrtak, 11. maja, u Beograd dolaze Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo. Za sve ljubitelje flamenko stila i pop i latino ritma Hala sportova na Novom Beogradu će biti pun pogodak.

Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima Gipsy Kings duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike.

Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila Gipsy Kingsa Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, jedan od najvećih gitarista svih vremena. Kako je prenos s kolena na koleno deo romske kulture, Manitas de Plata uticao je i na svoje sinove Tonina, Žaka, PakaMorisa koji su originalni članovi Gipsy Kingsa. Kao potvrda romske tradicije, Mickael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača Gipsy Kingsa) pre šest godina je postao stalni član grupe. Bend je odmah prepoznao njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača. Mickael je sada i umetnički direktor Gipsy Kingsa. On je veza između tradicije njihove muzike i obnavljanja žanra.

Svojim zvukom i dobrom energijom taj vatromet udvostručiti njihovi gosti – Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića. Prijateljstvo između Sejdića i „Kraljeva Cigana“ počelo je pre mnogo godina, kada su na koncertu u Ljubljani zasvirali zajedno, a zatim se ponovo sreli u Beogradu, pa i na nastupima u Francuskoj. Sada i Fejatovi naslednici imaju priliku da sa Pakom, Mikaelom i ostatkom ekipe „Gipsy Kings“ naprave neverovatnu atmosferu u Hali sportova, spajajući pokretačku snagu balkanske trube i temperament i zavodljivu emociju flamenko gitare francuskih Cigana.

SATNICA:
19h – Ulaz
20h – Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića
21h – Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima  Eventima kao i online preko sajtova www.eventim.rs, i www.scnovibeograd.rs, po cenama od 1.900 do 3.500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo