-

Ghostpoet u veljači u Močvari

Zagrebačku Močvaru 24. veljače 2018. očekuje koncert jednog od najoriginalnijih britanskih glazbenika posljednjih godina. Riječ je o Ghostpoetu, prepoznatom po apstraktnom zvuku i rezonantnom baritonu. Ono što ga čini posebnim svakako je lakoća s kojom se kreće između nekoliko različitih žanrova, od kojih su zastupljeni indie-rock, hip-hop, trip-hop te alt-rock.

Tekstovi su mu vezani uz svakodnevna događanja, a u njima prevladava kritika današnjeg društva. Iz albuma u album prenosi vokalne izvedbe, teksture i introspektivne teme, no sa svjetski poznatim Shedding Skin iz 2015. proširuje svoj opseg i mijenja smjer. Tako se odmiče od elektroničkih ritmova i raspršenih aranžmana koji obilježavaju njegov debitantski album Peanut Butter Blues & Melancholy Jam i nastavlja više u alt-rock obojenim aranžmanima. Tranziciju na puniji zvuk benda završava najnovijim albumom Dark Days & Canapés.

Mnogi se glazbeni kritičari slažu kako njegov zvuk često podsjeća na najbolja ostvarenja Massiv Attacka ili pak Portisheada. Ghostpoet (pravim imenom Obaro Ejimiwe) u svojoj karijeri do sada je izdao četiri albuma, od kojih su čak dva nominirana za Mercury nagradu: Peanut Butter Blues & Melancholy Jam (2011) i Shedding Skin (2015).

Ove godine izdao je novi album Dark Days & Canapés s naslovnim singlom „Immigrant Boogie“.

Ulaznice su u prodaji u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima. Prvih 100 ulaznica bit će dostupno po cijeni od 99 kuna sve do 13.10. ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 119 kuna.

Najnovije vesti

Izdvajamo