fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen Demofest

Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen Demofest

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Gentleman and The EvolutionJoš tri dana nas dijele do početka novog izdanja Jelen Demofesta, najvećeg festivala u regiji posvećenog demo izvođačima, koji će osmu godinu zaredom biti održan na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ovoga puta od 16. do 18. jula.

Pored 31 demo benda koje će publika slušati tokom tri festivalske večeri, na Jelen Demofest i ove godine dolaze već dokazane muzičke zvijezde kako iz ex-Yu zemalja, tako i iz nešto udaljenijih zemalja.

Daddy RingsOvoga puta gosti Jelen Demofesta su odlučili da dovedu svoje goste. Preciznije, uz njemačkog reggae muzičara Gentlemana u Banjaluci će 16. jula nastupiti i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Everold Dwyer sa Jamajke, u muzičkim krugovima daleko poznatiji kao Daddy Rings. Baš kao što Gentleman mnogo vremena provodi na Jamajci, tako je Daddy Rings zavolio Njemačku i često se vraća u ovu zemlju, što se takođe pozitivno odrazilo na njegovu muzičku karijeru u Evropi.

Gentleman i Daddy Rings veoma blisko sarađuju, pa pored toga što imaju nekoliko zajedničkih numera, jamajkanski muzičar je i autor tekstova nekih od najpoznatijih Gentlemanovih pjesama, među kojima je i neprikosnoveni hit “Dem Gone“.

Pored Gentlemana, Daddy Ringsa i The Evolution, u Banjaluku stižu i Triggerfinger iz Belgije, a ovi rokeri su otkrili da ih izuzetno raduje činjenica da će 17. jula zasvirati kao headlineri na festivalu posvećenom neafirmisanim muzičarima.

I ove godine festivalska valuta biće “beton”, a vrijednost jednog “betona” iznosi 2,5 KM. Posjetioci festivala “betone” mogu kupiti u mjenjačnicama koje će se nalaziti unutar tvrđave Kastel tokom trajanja Jelen Demofesta. “Betonima” se mogu plaćati svi proizvodi i usluge koje će biti dostupne tokom trajanja večernjeg programa. “Beton” će biti jedino dozvoljeno platežno sredstvo unutar tvrđave Kastel, te se za kupovinu ne mogu koristiti druge valute. Važno je napomenuti da će se svake festivalske večeri koristiti druga vrsta “betona”. “Betoni” koji se kupe jedne večeri ne mogu se koristiti za plaćanje narednog dana, ne mogu se zamijeniti za druge “betone”, niti se mogu zamijeniti za novac. Dakle, ono što se razmijeni tokom jedne večeri, može se koristiti samo u toku te večeri.

Ulaz na Jelen Demofest 08 je i ove godine besplatan, ali organizatori pozivaju sve posjetioce da na vrijeme zauzmu svoja mjesta. Naime, iako će se ovogodišnji festival održati na većem prostoru nego što je to do sada bio slučaj, broj posjetilaca Jelen Demofesta je preventivno ograničen kako bi se preduprijedile eventualne gužve.