-

Geger, Degradirani i Greška 24. avgusta u Festu

Geger; foto: Milica Čajković

Sutra, 24. avgusta, u klubu Fest nastupiće tri benda, koji se, iako različiti, svi ubedljivo nalaze na hardkor pank spektru.

Geger je grindcore bend iz Beograda, koji je već nekoliko puta pravio pometnju na lokalnoj klupskoj sceni, nastao je povodom manjka srpskog grindcorea, kao i usled velike ljubavi članova prema ekstremnoj muzici. Njihovom ekstremnom zvuku, kako kažu, doprinosi i to što su „ekstremno zgodni i talentovani“. Postavu čine Ognjeb (bubnjevi), Beli (bas), Mićko (gitara), i Mire (gitara i vokla). Što se mercha tiče, Geger-ceger već imaju, a Geger-treger je u najavi.

Sastav Degradirani, koji sebe opisuju kao „hardcore puta pet“, čine Strale Struja (vokal), Pečurka (gitara), Tanos (kontrabas) i Žbun (bubnjevi), a ovo im je još jedan nastup u Festu. Ako uzmemo u obzir niz svirki po lokalnim klubovima, pravi hardcore, ubitačne šutke i zapaljivost, nalik onoj kontejnera s njihovog logotipa, su praktično zagarantovani.

Greška! HC je novokomponovani hardkor pank bend koji spaja ambiciju panka u širenju samokritičke svesti u svom okruženju, sa agresivnim zvukom i ritmičnošću metala. Postavu na njihovom sada drugom nastupu čine pevač i gitarista Dimitrije, basista Milan, i bubnjar Vuk.

Facebook eventovi nisu u skladu sa etosom pravog andergraunda, stoga prenosimo da je upad 300 dinara, a vrata se otvaraju u 19:00.

Najnovije vesti

Izdvajamo