-

Gazorpazorp i proto tip zatvaraju drugu sezonu Ei Letnjeg Kluba

Sveta pseta i Gazorpazorp Svirka Koncert Božidarac Beograd Galerija Fotografije Slike
Gazorpazorp

Za kraj druge sezone Ei Letnjeg Kluba ekipa UG MedD spremila je duplu bombu iz Beograda, Gazorpazorp i proto tip.

Proto tip je bez sumnje jedan od najinteresantnijih novih bendova na domaćoj sceni sa svojim veštim balansiranjem na tankoj žici između post panka i nojza, a uz inteligentne tekstove i upečatljiv vokal frontmena Nikole Čučkovića. Njihov prvi EP „Strah od izvesnog“ odjeknuo je sjajno u regionu, dok je njihov debi album „s ivice sanjanja“ koji je početkom godine objavila Pop Depresija, korak napred koji je pozicionirao proto tip kad jedan od vodećih novih bendova na sceni.

Pored proto tipa nastupiće i njihov bratski bend Gazorpazorp, koji već nekoliko godina osvaja regionalnu scenu svojim odličnim izdanjima, ali i uzbudljivim koncertima. Već sa prvim EP-jem jednostavno nazvanim „#1“ ova četvorka se pozicionirala na novoj regionalnoj sceni, da bi 2020. godine njihov drugi EP „Od vazduha i sunca“ izdala verovatno najbolja izdavačka kuća na prostoru bivše Jugoslavije, slovenački Moonlee records. Kao i proto tip, Gazorpazorp su učestvovali na kompilaciji i koncertima koje nova beogradska ekipa okupljena pod imenom Hali Gali organizuje. Pored toga, nastupali su sa raznim etabliranim imenima poput A Place to Bury Strangers, ali i na svim većim regionalnim festivalima.

Ulaz je donacija od minimum 300 dinara kojom direktno podržavate muzičare i organizaciju budućih koncerata u Ei Letnjem Klubu. Koncert je zakazan za subotu, 02. septembar, počinje u 21h i traje najkasnije do ponoći.

Ei Letnji Klub su pomogli: Codemancy studio, Ing software, WDA izgradnja, The Six, Buzz Box studio, VividScapes studio, Hotel 018in.

Najnovije vesti

Izdvajamo