fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Gang of Four sledeće godine u Zagrebu

Gang of Four sledeće godine u Zagrebu

Gang of FourBritanski post punk bend Gang Of Four nastupiće u Velikom pogonu Tvornice kulture 24. aprila naredne godine.

Veza Gang Of Four i Zagreba čvrsta je još od 15. maja 1981. kad je bend nastupio na zagrebačkom Bijenalu. U krcatom Domu sportova predgrupe su im bili Haustor i Šarlo Akrobata, a koncert je zapamćen kao jedno od najupečatljivijih stranih gostovanja u bivšoj državi.

Tih 80-‘ih i ranih 90-‘ih GOF su svojim oštrim tekstovima umotanim u mešavinu punka, rocka, duba i funka među svoje sledbenike uključili Michaela Stipea, Flea (RHCP) i Kurta Cobaina. Pečat benda osetio se jako i u gitarističkoj sceni koja je eksplodirala sredinom prošle decenije, pogotovo kod izvođača kao što su Franz Ferdinand, The Rapture, Bloc Party, Radio 4 i Liars.

Prvi singl “Damaged Goods” objavili su 1979., nakon čega slede antologijska izdanja da bi nakon albuma “Hard” iz 1983. grupa ušla u nestabilno razdoblje. Od nekadašnje postave, danas je preostao samo Andy Gill. U Zagreb se Gang Of Four vraćaju šest godina nakon nastupa u Pauku, a sve u sklopu velike turneje na kojoj će promovisati album “What Happens Next” koji se očekuje u februaru 2015. godine.

Posljednji nastup pred hrvatskim fanovima održali su 2013. na Terraneo festivalu.

Ulaznice po ceni od 100 kuna mogu se kupiti do 28. februara, od 1. marta penje se na 120 kuna, a mogu se kupiti u Tvornici kulture i na Entrio i Eventim prodajnim mestima. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 140 kuna.