-

NaslovnaVestiNajave koncerataGalija slavi 40 godina koncertom u Hali sportova

Galija slavi 40 godina koncertom u Hali sportova

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

GalijaLegendarna rok grupa Galija obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom 29. decembra u Hali sportova u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

“Prvi put za četiri decenije Galije radimo koncert u Hali sportova! Svirali smo Pionir i Pinki ali nikada ovde. Što je sjajno, jer se vraćamo u rok ambijent gde i pripada naša muzika. Naš slavljenički koncert ne bi imao potrebnu energiju u nekoj dvorani sa pozorišnim ambijentom. Hala sportova je kompatibilna sa svime što smo radili 40 godina”, kaže frontmen Nenad Milosavljević.

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”… Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su “Skadarska”, “Trube”, “Da li si spavala”, “Da me nisi”…

“Slavimo 40 godina rada i prirodno je da koncert bude retrospektiva. To znači da ćemo pored velikih hitova svirati i značajne pesme Galije koje su obeležile neki album ili fazu u radu grupe. Ako je prvi album bio simfo rok, normalno je da se svira ‘Decimen’”, objašnjava Neša Galija.

Grupa Galija će uskoro obradovati fanove i novim singlom “Maratonci“. U Hali sportova Galija će nastupiti u postavi: pevač i akustična gitara Nenad Milosavljevic, pevač Predrag Milosavljević-Peca, bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, gitarista Dragutin Jakovljević-Guta, basista Slaviša Pavlović-Stenli, i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović.

Ulaznica za slavljenički koncert Galije košta u pretprodaji 1.000 dinara preko mreže Eventim. Od 14. novembra ulaznica će biti 1.200 dinara. Od 19. decembra 1.500 dinara.