-

NaslovnaVestiNajave koncerataFunkerman i Freemasons nova imena Demofesta

Funkerman i Freemasons nova imena Demofesta

Demofest će ove godine proširiti žanrovske granice pa će tako ove godine udovoljiti i ljubiteljima elektronske muzike. Naime, internacionalna DJ zvezda Funkerman iz Holandije i poznati britanski DJ tandem Freemasons nova su imena desetog izdanja ovog festivala, koja će obogatiti revijalni program banjalučkog festivala demo bendova.

Pravim imenom Ardie van Beek, Funkerman je deep house, house i tech house DJ i producent, koji zajedno sa kolegom Fedde Le Grandom i producentom Rafom Jansenom vodi izdavačku kuću „Flamingo Recordings“. Takođe je osnivač izdavačke kuće „Can You Feel It Records“. Funkerman i „Flamingo Recordings“ stoje iza hitova kao što su „Put Your Hands Up For Detroit“, „The Creeps“, „Speed Up“ i „3 Minutes To Explain“, a sa svojim klupskim večerima „Flamingo Nights“, Funkerman je postao međunarodna zvijezda. Funkerman je objavio jedan album, „House for All“, 2010. godine te preko 40 singlova i EP izdanja, kao i preko 40 remiksa.

Freemasons su DJ duo iz Brajtona, koji čine producenti Russell Small i James Wiltshire, a uglavnom barataju sa žanrovima kao što su house, dance, funky house i disco house. Duo je 2005. godine transformisao hit numeru „This Time Baby“, Jackie Moore, iz 1979. i hit „When the Heartache Is Over“, Tine Turner, iz 2000. godine u međunarodni klupski hit „Love On My Mind“. Freemasons su poznati kao majstori remiksovanja pa su se njihove verzije našle na mnogim singlovima slavnih muzičara, među kojima su Jamiroquai, Faith Evans, Beyonce, Fat Boy Slim, Kelly Rowland, Kylie Minogue, Moby, George Michael, Adele, Depeche Mode i mnogi drugi.

Funkerman će nastupiti u četvrtak 20. jula, prve festivalske večeri, dok će se Freemasons na binu Demofesta popeti u petak, 21. jula.

Podsetimo da je još uvek otvoren konkurs za takmičarske bendove desetog Demofesta na koji se mogu prijaviti svi bendovi iz ex-Yu, a svi detalji se mogu naći ovde.

Ovogodišnji Demofest biće održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.