-

Funk Shui, Ego i Short Reports uskoro u Banovini

Funk Shui Luka Giorgievski Severna Makedonija Arsenal fest Kragujevac Knežev arsenal fotografije slike Long play
Foto: Nemanja Đorđević

Makedonski free flow bend Funk Shui održaće svoj prvi koncert u Nišu u Dvorištu Univerziteta (Banovina), 25. septembra od 20 časova. Njima će se na bini pridružiti indie dvojac Short Reports iz Novog Sada kao i domaćini iz Niša, alternativni bend Ego.

Funk Shui je trojac iz Skoplja, nastao 2010.godine. Iza sebe imaju dva izdanja – albume „Aether“ iz 2012. i „R.E.M.“ iz 2015.godine. Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, publici su u poslednje vreme poznati po hitovima „Meteori“ (najbolji singl u 2020. godini po izboru čitalaca portala Balkanrock), „Veter“ i „Ne vreme“ kao i originalnim spotovima koji ih prate.

Rock duo Short Reports je nastao 2019.godine u Novom Sadu. Njihovu muziku karakteriše minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu. Iza sebe imaju nekoliko nastupa kao i debi album „Cats VS Dogs“ koji je izašao 2020.godine. Sa njega su se izdvojili singlovi „Connection“ i „Bad Side“.

Ego, alternativni rock bend iz Niša, nastao je 2009.godine a u novoj postavi bend svira od 2019.godine. Karakteriše ih energičan i melodičan, povremeno melanholičan zvuk. Nedavno su izdali svoj prvi singl „Hypnotech“ sa predstojećeg albuma „Mechanisms“ koji se očekuje krajem godine. Uskoro se očekuje i njihov novi singl.

Ulaznice za ovaj koncert su u pretprodaji od ponedeljka, 13.septembra i mogu se kupiti u Cafe Hedonist, Cafe Bombay, kao i u Irish Pub Crazy Horse, po ceni od 400 dinara. Cena karte na ulazu iznosiće 500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo