-

Fred Wesley na dan žena u Beogradu

Fred Wesley Sabirni Centar BeogradLegendarni frontmen, trombonista i autor Fred Wesley jedan je od osnivača fank muzike, kompozitor i instrumentalista čuvenog James Browna, šef benda The JB’s i The New JB’s, solista George Clintona i Parliament Funkadelica i član Bootsy Colins Rubber Banda, u okviru evropske turneje, na našu veliku radost, sa njegovim bendom Generations nastupiće u Beogradu, na Dan žena 8. marta, u klubu Bluz i Pivo (Cetinjska 15).

Fred Wesley je rođen je 1943. godine u Kolambusu, u Džordžiji, a odrastao u Mobileu, u Alabami. Započeo je svoju karijeru kao tinejdžer trombonista, svirajući sa Ike i Tinom Turner. Kasnije je bio muzički direktor, aranžer, trombonista i primarni kompozitor James Brown-a s kim je radio od 1968-1975. Nakon toga je aranžirao i svirao sa Parliament-Funkadelic-om i Bootsy’s Rubber Band-om.
Sa James Brown-om, Fred Wesley je postao svetski najpoznatiji “sideman”, koji je orkestrirao dinamične gruvove, a čiji su smele i hirurški precizne prepoznatljive solo deonice definisale jezik funk-a. Podigao je funk muziku na nove lestvice zajedno sa George Clinton-om i Bootsy Collins-om.

Fred je snimio desetak solo albuma, uključujući kultni “House party”, koji se pojavljuje u Oskarom nagrađenom dokumentarcu When We Were Kings i bezbroj drugih dokumentarnih filmova i knjiga o funk-u. Fred Wesley održava master klasove širom sveta. Kao veteran Count Basie Orchestra, Fred je radio sa umetnicima od Ray Charles-a do Russell Gunn-a.

Njegovi trenutni projekti uključuju organ trio Generations, The New JB’s sa kojima nastavlja da postavlja standarde u poslednjih dvadeset pet godina, sarađuje sa klezmer-funk-hip-hop sastavom Abraham Incorporated i sa njegovim starijim kolegom iz James Brown benda, mentorom i prijateljem, legendarnim Pee Wee Ellis-om.

Zagrevanje bine uz vreo groove napraviće beogradski didžejevi DJ IRON & TIMBE, sa početkom od 19h.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji u klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15, Dorćol po ceni od 2100 dinara. Broj karata je limitiran, a ako ih bude bilo, na ulazu će se prodavati po ceni od 2500 dinara.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo