-

NaslovnaVestiNajave koncerataFöllakzoid u oktobru u Beogradu

Föllakzoid u oktobru u Beogradu

U subotu, 12. oktobra u beogradskom klubu Elektropionir, koncert će održati psihodelični čileanski trio Föllakzoid.

Putovanje je započeto kao trance iskustvo između dvoje prijatelja iz detinjstva Dominge i Dijega u Santijagu. Pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda, bend je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Ploča „l“ biće njihova četvrta u dosadašnjoj karijeri, koja nasleđuje izdanje lll iz 2015. godine, ll iz 2013, odnosno samozvani album iz 2009. godine.

Za razliku od njihovih prošlih albuma koji su snimljeni u jednom tejku sa full bendom, za ovu ploču bilo im je potrebno tri meseca zasebnih snimanja – gitare, bas, bubnjevi, sintisajzeri i vokali, sve snimljeno u izolaciji. Rezultat toga jeste set pesama u kojima strukturalna vizija niti benda niti producenta nisu oblikovali metričke ili tonske prostorne smene, ali gde su i dalje bile subliminalno prisutne u svakom od delova koji čine strukturu i frekventne modulacije koje ih vode.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1000 dinara (ograničeni kontigent) moći će da se nabavi do 2. septembra, nakon čega će cena ulaznica u regularnoj prodaji iznositi 1200 dinara. Na sam dan koncerta za kartu će biti potrebno izdvojiti 1500 dinara.