-

Five Finger Death Punch objavili novu pesmu pred koncert u Beogradu

Five Finger Death Punch
foto: Travis Shinn

Multiplatinasti moćni hard rock bend Five Finger Death Punch objavio je novu pesmu “AfterLife”, kao naslovnu numeru njihovog dugo očekivanog studijskog albuma, koji će doneti do sada najraznovrsniji zvuk, a koji je producirao čuveni Kevin Churko (Ozzy Osbourne, Papa Roach, Skilet).

Beograd je jedini grad u regionu u kome će popularni 5FDP nastupiti po prvi put u svojoj 15 godina dugoj karijeri. Koncert će biti održan 02. jula na stadionu Tašmajdan, a iste večeri, kao predgrupa, će nastupiti najpoznatiji rap rock bend Hollywood Undead, koji je već oduševio beogradsku publiku na koncertu 2018. godine. Zajedničko za 5FDP i HU su specifični scenski nastupi koji predstavljaju velike pirotehničke predstave i zato su ova dva benda, iako žanrovski različiti, idelna kombinacija za spektakl.

Jedan od najuspešnijih hard-rock izvođača u modernoj muzici, Five Finger Death Punch su naporno radili u studiju tokom protekle godine pišući i snimajući nastavak njihovog albuma “F8” iz 2020. godine. Album, koji je producirao Kevin Čurko, debitovao je na prvom mestu na rock listama širom sveta sa top 10 mejnstrim lista u SAD, Austriji, Australiji, Kanadi, Finskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji. Imali su četiri hit singla broj 1 „Inside Out“, „A Little Bit Off“, „Living The Dream“ i „Darkness Settles In“, od kojih je bend postigao rekord za većinu uzastopnih broj 1 na Billboard-u.

Bend je do danas prikupio preko 8 milijardi strimova i 3 milijarde pregleda videa, a samo između 2018. i 2020. na koncertima ih je slušalo preko milion ljudi. 5FDP i u jednom filmskom ostvarenju, tako što će se pojaviti u predstojećem horor-trileru The Retaliators, u produkciji Better Noise Films, koji će se na jesen 2022. godine prikazivati u bioskopima.

Bend se pojavljuje u filmu i na originalnoj muzičkoj podlozi filma, zajedno sa nekim od najvećih rock imena: Tommi Lee iz Motlei Cruea, Jacobi Shaddik iz Papa Roach, Spencer Charnas iz Ice Nine Kills, From Ashes to Nev, The HU, All Good Things i mnogi drugi.

Koncert u Beogradu biće održan u okviru evropske turneje, koja uključuje festivale i arene 19 gradova u 16 zemalja širom kontinenta, a 19. avgusta započinju turneju i po Severnoj Americi.

Ulaznice za hevi metal senzaciju Five Finger Death Punch mogu se kupiti preko online servisa i na svim prodajnim mestima tickets.rs po ceni od 3900 do 5900 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo