Fink u Budimpešti u okviru evropske turneje

U Budimpešti će u klubu A38, 12. novembra, u okviru evropske turneje nastupiti electro soul zvezda Fin Greenall – Fink sa pratećim bendom.

Fink je tokom prethodne turneje ove godine, na čijoj su se listi našli i koncerti u Beogradu i Zagrebu, već jednom nastupao u A38, odnosno Budimpešti u kojoj je oduvek imao veliku bazu fanova.

Otkad je napravio prelaz od svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektronike, do prvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britansku izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici – Greenall je objavio četiri albuma koja su svi od reda dobili pozitivne kritike.

Između mnogobrojnih nastupa i turneja Fink je u maju ove godine objavio “Horizontalism”, album mračnih i ambijentalnih remiksa, potpuno drugačijeg koncepta u odnosu na ono što su fanovi navikli da čuju na njegovim izdanjima u okviru projekta Fink ali što svakako ulazi u širok opus ovog autora.

Kao predgrupa nastupiće She Drew the Gun iz Liverpula čiji zvuk često opisuju kao kombinaciju uticaja Portishead i Laure Marling.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u pretprodaji putem sajta A38 po ceni od 4900 forinti odnosno oko 1900 dinara i na dan koncerta po ceni od 5500 forinti, odnosno 2100 dinara.