-

Fields festival uskoro u Beogradu

Festival inventivne muzike, Fields, pokreće svoje prvo preseljeno izdanje, koje će uključivati predavanja o soničnom blagu Balkana, upoznavanje europske avangarde i deljenje lokalne kulture.

U početku sa sedištem u Moskvi, festival je prešao hiljade kilometara na jugozapad i preselio se u Beograd. Ove godine, Fields predstavlja višeslojni program koji će se održati od 16. do 18. juna na 3 lokacije: Botanička bašta Jevremovac, bioskopska sala Doma omladine i letnji stejdž u Drugstoreu.

Kroz svoja prošla izdanja, Fields je stvorio novo kulturno okruženje koje je okupilo znatiželjne tragače za muzičkim užicima različitih generacija, supkultura i mišljenja. Post-rejveri, etno-futuristi, jazz-punkeri, razotkrivači muzičke teorije, pop-reformatori i radikalni avangardisti – svi su se oni susretali i družili na Fieldsu.

Nadolazeći Fields RS nudi ekstatičnu razmenu iskustava, donekle delimično istraživanje nepoznatog glazbenog krajolika, privremenu rekonstrukciju sopstvenih tradicija festivala, konvergenciju kultura, i skromnu proslavu glazbenog hedonizma.

Fields RS krenut će na pustolovno putovanje izvan „žanrovskih bova“. Biće avant-folka i queer-elektronike u slovenskom stilu, beogradskog duba i tradicionalnog acapella srpskog sela, američkog gitarskog minimalizma, rajskog rejva iz Velike Britanije, refleksije new agea iz Rusije, i još mnogo toga.

Između ostalog, Fields obnavlja tradiciju kustoskih programa. Kako bi posjetitelji bolje upoznali lokalnu kulturu, festival je pozvao dve kustoskinje: Svetlanu Spajić, legendu srpske folk i jazz avangarde, i SUTRA, glavni promo tim specijaliziran za off-beat plesnu elektroniku.

Najnovije vesti

Izdvajamo