-

Festivali Mikrofonija i Iluzije slobode krajem proleća u Bečeju

Overdrive Tašmajdan Beograd galerija fotografije slikeU petak 16. juna u Bečeju, Medenjači, na salašu The spirit of Schultz će se održati dvadeseti rođendan festivala Mikrofonija na kom će počev od 20 časova nastupati: DESKAVAARY, melodični plank punk bend iz Malog Idjoša, OVERDRIVE, metal/HC/crossover bend iz Zrenjanina, OTVORENI PRELOM, senćanski HC anarcho punk bend, MUZIKA POLUDELIH, hardcore bendu iz Vrbasa i Kule, Skupljeni Na Brzinu (SNB), novosadski punkeri i DEBELI PRECJEDNIK, kultni osiječki HC/punk bend

U subotu, dan kasnije 17. juna će se održati festival Iluzije slobode, od 16 časova biće organizovana predstava, biblioteka i galerija. Predstavu za decu će izvesti udruženje za rekreaciono jahanje “Soko” iz Bečeja. U okviru galerije će svoje radove izlagati: Imre Đerđ I Nemanja Vujčin iz Bečeja, te gostujući umetnici: Korina Gubik, Danijel Babić, Damir Pavić – Septic, Marija Mandić i Ingrid Rafai.

U biblioteci će posetioci moći da poslušaju žive knjige: Stevan Spajić (biolog) – Zaštićena područja u Bečeju, Ivan Kovač (nastavnik filozofije) – Levičar u svetu zavera, Vladimir Radusinović – Radule(punker) – Muzika I ideje, i Čaba Segi (pisac) – Sakura andjeli. Đakon iz Muzike poludelih ce održati kratak kurs samoodbrane u okviru brazilskog Jiu-jitsu, od 16 do 18 casova. Popodnevni program je besplatan za sve posetioce.

Svirke počinju od 20 časova, a na binu će te večeri izaći: KRAH, beogradski post punk, PROTEKTORI, skupljeni po celoj državi, stvaraju garažni zvuk, TANDRKADŽIJE, zrenjaninsko novosadski melodic punk, FISKALNI RAČUN, Oi! Oi! Oi! domaćini, SMRT RAZUMA, DIY thrash hardcore punk četverac, predstavnici Panonske unije, DELIMANOS, stara ekipa NS punker u novoj postavi i LOST PROPELLEROS, novosadska Reggae/SKA poslastica, koja se retko pojavljuje uživo.

Za one koji ne žele ništa da propuste, biće organizovan besplatan kamp, kako bi posetioci mogli da se opuste i uživaju.

Na dan festivala dnevna ulaznica je 1000 dinara, a u pretprodaju možete online na fb/ig stranici poručiti samo komplet ulaznice MIKROFONIJA(16/06) +ILUZIJE SLOBODE(17/06) za 1500 dinara. Svaki posetilac dobija čašu za konzumaciju gratis.

Najnovije vesti

Izdvajamo