-

Festival „PriČa“ osmi put u Čačku

S obzirom na to da je Čačak proglašen za prvu nacionalnu prestonicu kulture, najavljen je veliki broj muzičkih dešavanja u ovom gradu tokom čitave 2023. Između ostalog, osmi put će biti organizovan rok festival „PriČa“ (skraćenica za „Pivo, rokenrol i Čačak“), ovoga puta u trajanju od četiri dana, na Želovom igralištu.

Prve tri večeri, od četvrtka do subote, rezervisane su za rok koncerte, dok će nedelja, poslednji dan festivala, biti posvećena elektronskoj muzici i nastupima di-džejeva.

Četvrtak, 15. jun:
– Lusteri – Aranđelovac
– Arigo Saki – Beograd
– Nikola Radović, Janko Ćirković i bend – Čačak
– King Foo – Ljubljana
– Stereo banana – Niš
– Raskid 13 – Pančevo
– Crveni karton – Kruševac

Petak, 16. jun:
– Ružičasti slonovi – Čačak
– Whiteheads – Rijeka 
– Bjesovi – Gornji Milanovac
– Van Gogh – Beograd
– Vreme čuda – Beograd

Subota, 17. jun:
– Rok apoteka – Novi Sad
– Aerodrom – Hrvatska
– Zoe Kida – Beograd
– Bombaj štampa – Slovenija
– Samostalni referenti – Beograd

Nedelja, 18. jun:
– DJ Shuky
– DJ Kosmo mi
– DJ Teodora
– DJ Kućna muzika
– DJ Lag
– DJ Ranchatek

Tokom četiri festivalska dana, biće organizovani različiti prateći programi, među kojima su izložbe crteža Davora Gopca “Volim crtane filmove“, izložba fotografija Aleksandra Alempijevića, kao i predstavljanje knjige Zorana Predina “Glavom kroz zid“. Apsolutnu poslasticu za ljubitelje rokenrola predstavljaće svakako samostalna izložba čuvenog fotografa Brajana Rašića, koji je fotografisao neke od najpoznatijih svetskih rok bendova i izvođača.

„PRiČA nikada nije bila samo običan festival. Na Priči je pored muzike i vrhunske produkcije, jako važan taj osećaj pripadnosti, prijateljstva i uzajamnog poštovanja izmedju muzičara, publike i nas kao organizatora i domaćina. Svako ko je bar jednom bio na Priči zna o čemu govorim. Kod nas je osmeh iskreniji, zagrljaj topliji, a atmosfera domaćinska i svako ko je dobronameran priznaće da se na Priči osećao kao kod kuće. Transparente i parole ostavljamo drugima. Mi nismo u potrazi za slobodom, jer verujemo da je slobodan onaj koji ne nosi zlobu u duši. Nismo u potrazi za ljubavlju, jer ljubav nosimo u srcu i delimo je nesebično. Hvala svima, koji uzvraćaju!“, istaknuto je na njihovoj Facebook stranici.

Događaj je uvršten u program Nacionalne prestonice kulture 2023, Čačanska rodna.

Najnovije vesti

Izdvajamo