-

NaslovnaVestiNajave koncerataFestival Poezika u Kotor dovodi Saru Renar, Kralja Čačka i druge

Festival Poezika u Kotor dovodi Saru Renar, Kralja Čačka i druge

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Zahvaljujući saradnji Kulturnog centra Novog Sada i Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, deveto izdanje festivala Poezika odigraće se u Kotoru na Pjaci od Kina 22. i 23. juna i na njemu će biti predstavljeni Sara Renar, Kralj Čačka, Dimitrije Dimitrijević i Marko Tomaš.

Festival će otvoriti kantautorka Fea iz Novog Sada koja je dobila specijanu nagradu na regionalnom konkursu festivala Poezika 2018 i nastup u Kotoru. Publika Kotora moći će da pogleda film “Zašto je Dragan napravio orkestar” mladog reditelja Nikole Spasića koji je svoju svetsku premijeru imao na 11. međunarodnom festivalu “Miradas dok” održanom na Tenerifama i zapažen je na brojnim drugim festivalima u regionu i šire.

Festival Poezika tokom šest godina i devet izdanja festivala promoviše autentične autore iz regiona kojima su podjednako važni i muzika i stihovi. Festival promoviše interkulturalni dijalog i ukazuje koliko saradnja putem umetnosti otvara vrata boljoj saradnji u svim sferama. Festival je tokom godina ostvario uspešnu saradnju sa festivalima i institucijama u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji i Nemačkoj.

Svi sadržaji festivala su besplatni.