-

Festival „Jazz in the Garden“ početkom jula u Botaničkoj bašti u Beogradu

Fish in oilPrvi džez festival na otvorenom u Beogradu održaće se pod nazivom Jazz in the Garden na više bina u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ 3. i 4. jula 2021. godine. Pred publiku će izaći najbolji džez muzičari Srbije nekoliko generacija, predvođeni Big Bend RTS orkestrom koji će nastupiti sa specijalnom gošćom pevačicom Aleksandrom Bijelić i svečano zatvoriti manifestaciju u nedelju 4. jula.

Tokom dva dana posetioci će imati prilike da slušaju koncerte Vasila Hadžimanova, kultne beogradske grupe Fish in Oil, sastava Schime u kojem se nalaze najcenjeniji muzičari mlade generacije, pijanistu Filipa Bulatovića, koji se upravo vratio u Srbiju posle nekoliko godina provedenih na njujorškoj džez sceni, pevačicu i kompozitorku Sanju Marković, renomiranu džez pevačicu Katarinu Kačunković, kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića, trio pijaniste Veljka Vujčića, kvintet mladog trubača Ivana Radivojevića, kao i beogradsku fjužn senzaciju Gorica & The Grooveheadz.

„Osnovna ideja festivala Jazz in the Garden je da se ova vrsta muzike, koja ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, približi širem krugu slušalaca u neobaveznoj, opuštenoj festivalskoj atmosferi koncerata na otvorenom, gde će svako moći da se opredeli šta želi da sluša i koliko, budući da će se koncerti odvijati paralelno na dve bine unutar Botaničke bašte. Za dobru atmosferu postaraće se i plesači iz škole svinga, a biće tu i marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda, ulični džez muzičari i sve ono što će Jazz in the Garden predstaviti kao jedinstveni festivalski događaj u Beogradu i Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Koncerti oba dana festivala počinju u 17 časova i traju do 22 časa, a vrata Botaničke bašte za posetioce festivala biće otvorena od 16 časova. Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 950 dinara po danu mogu se kupiti preko Tickets.rs i Gigstix servisa.

Program festivala:

SUBOTA 3. JUL, MAIN STAGE:
17.30 Filip Bulatović Quartet
19.00 Fish in Oil
20.45 Vasil Hadžimanov Band

GARDEN STAGE:
17.00 Glas, dirka, bas
18.30 Ivan Radivojević Quartet
20.00 Gorica & The Grooveheadz

NEDELJA 4. JUL, MAIN STAGE:
17.30 Schime
19.00 Sanja Marković
20.45 Big Band RTS & Aleksandra Bijelić

GARDEN STAGE:
17.00 Veljko Vujčić Trio
18.30 Katarina Kačunković
20.00 Belgrade Funk Combo

Najnovije vesti

Izdvajamo