-

Naslovna Vesti Najave koncerata Festival Into the Pit #4 krajem februara u Nišu

Festival Into the Pit #4 krajem februara u Nišu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Streetcore Unity
Streetcore Unity

Bendovi No Way Back, Mud Factory, T-Error i Streetcore Unity nastupiće na četvrtom po redu festivalu Into the Pit koji će biti održan u petak, 19. februara u niškom klubu Black Stage.

Kao i tokom prethodnih godina, osnovni moto festivala je „Friendship – Unity – Respect!”, odnosno prijateljstvo među bendovima.

No Way Back nastali su 1999. u Kruševcu. Pesme su im inspirisane frustrirajućom današnjicom, značajem čoveka kao jedinke u „modernom feudalizmu” i poremećajem vrednosti u društvu. Nakon duže pauze, snimili su svoj prvi EP „Defence Mechanism”.

Metal bend Mud Factory iz Vranja postoji od 2012. godine i trenutno je u death/groove metal vodama. Naredne godine snimaju svoj prvi EP “Born for doom” i pobeđuju na Zaječarskoj Gitarijadi. Godine 2014. predstavljali su Srbiju na takmičenju bendova Wacken Metal Battle. Svoj drugi EP „Project Extinction” objavljuju 2015. godine, a nedavno su izbacili video spot za pesmu „Where They Sleep”.

Streetcore Unity nastao je kao rezultat prijateljstva između lokalnih muzičara koji su želeli da promene situaciju na lokalnoj sceni. Svoj prvi EP „Oldschool” objavili su 2013. godine pod online etiketom Balkanrock Records, a trenutno rade na novom materijalu koji će biti ovekovečen pod nazivom “Lawless”.

Niške hardcore legende T-Error postoje i rade sa prekidima od 1993. godine i svojom muzikom obeležili su domaću scenu poslednje dekade XX veka. Iza sebe imaju nekoliko albuma: Birth machine” (1995), “Return from nowhere” (1998) , “Wordz of faith” (1999), “Here to stay” 1993-2000 (2000) i “E.P.” (2002).

Ulaznice po ceni od 200 dinara prodavaće se na ulazu kluba Black Stage. Organizatori navode da se vrata otvaraju u 21:30h a da  koncert počinje tačno u 22 časa kako bi se ispoštovala satnica.