-

Femme Metale Festival krajem marta u Pančevu

FEMME METALE festival je nova koncertna pojava na sceni koja će se održavati u raznim gradovima, a prva stanica je pančevačka dvorana Apolo, 27. marta. U okviru ove manifestacije će nastupiti tri benda predvođena metal damama: Trigger, Void Inn i The Bite, kao i pančevački bend Znoj.

Rečima organizatora, FEMME METALE nije samo festival. To je koncept koji u prvi plan stavlja ženu kao jaku individuu sposobnu da vlada scenom – frontwoman. To je ideja koja se rodila iz potrebe da se više pažnje usmeri ka ženama-frontmenima u metalu i rokenrolu. Jer, one nisu samo vokali, one svojom energijom i snagom daju posebnu boju svojim bendovima i muzici koju sa njima stvaraju.

The Trigger je sastav iz Beograda prepoznatljiv po mešanju drugih žanrova sa metal zvukom i autentičnom ženskom vokalu. Od osnivanja 2005. godine, objavili su tri studijska albuma i osvojili niz priznanja i nagrada. Poslednji album pod nazivom „The Time of Miracles“ izašao je jula 2019. godine, a bend je aktivan na internacionalnoj sceni kao „The Trigger„. Paralelno sa promocijom novog albuma, petorka je započela rad i na sledećem albumu koje će takođe biti na engleskom jeziku.

VOID INN je alternativni heavy metal bend koji je formiran 2010. godine u Los Anđelesu, Kaliforniji. Koncertno su vrlo aktivni i obišli su preko deset zemalja Evrope, kao i Amerike. U martu 2019. godine imali su čast da dele binu i nastupe sa legendarnim Davidom Ellefsonom, čuvenim basistom Megadetha. Ovom prilikom publika će premijerno biti u prilici da čuje pesme sa njihovog novog albuma „End This Game“ koji se očekuje uskoro.

The Bite je riff’n’roll bend iz Beograda. Ideja o sastavu koji će imati energiju punka, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina. Od 2003. godine bend je odsvirao na stotine klupskih svirki širom Srbije, učestvovao na brojnim festivalima i objavio dva albuma. Drugi studijski album „Chains“ objavili su u decembru 2019. godine.

Ulaznice za ovo dešavanje će se kupovati u samoj dvorani po ceni od 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo