-

Fatamorgana, SDH i Topolis u Jugošpedu

Fatamorgana
Fatamorgana, FB arhiva benda

Synth-pop sastavi iz Barselone Fatamorgana i SDH uz subotički Topolis nastupiće u četvrtak, 8. juna u Jugošpedu.

Fatamorgana je synth-pop duo iz Barselone, čiji će vas elektronski post punk zvuk, uz koji se podjednako može đuskati ali i sanjariti, odvesti u svet Tvin Piksa. Oformljeni 2017. godine u Barseloni, kao kućni projekat, Patrycja Proniewska i Louis Harding ubrzo su svoje muzičko stvaralaštvo poželeli da podele sa ostatkom sveta. Do sada su objavli singl “Fatamorgana” (2018) i dva albuma “Terra Alta” (2019) i “Ahora Aqu í , Todav í a No” (2022). Brojnim koncertima predstavili su se publici širom Evrope i Severne Amerike, a ovdašnja publika će moći premijerno da ih čuje upravo na nastupima u CK13 i Jugošpedu.

SDH (Semiotics Department of Heteronyms) je electronic darkwave duo iz Barselone koji čine Andrea P. Latorre i Sergi Algiz. Njihov set karakterišu ritmični synth napadi i Refnovska atmosferičnost, koji vas vode u zaglušujuću nepreglednost tame disko kluba. Pored jednog albuma i nekoliko EP izdanja objavljenih od 2018, ove godine objaviće i novi album “Fake Real”.

Subotički Topolis je novi projekat srpskog producenta Nemanje Stojanovića, koji je na world wide minimal synth sceni relevantnost stekao projektom YusYus i velikim brojem live nastupa širom Europe. Topolis je live projekat, u striktnoj minimal synth formi inspirisan vojvođanskom ravnicom, bečkom štrudlom i pariskom svilom.

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 800 dinara na sledećim mestima: KC Grad, Guvernanta Bar i Zaokret. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo