-

Fat White Chiefs iz Bugarske stiže u niški AKC Fuzz

Fat White Chiefs

Progressive metal bend iz Bugarske, Fat White Chiefs, nastupiće u subotu, 4. novembra u niškom klubu AKC Fuzz.

Ideja za stvaranje Fat White Chiefs rodila se krajem 2005. godine, kada su gitaristi Živko Nenkov i Ivan Maksimov kreirali i napravili demo snimak pesme „Master Džo“. Početkom sledeće godine pridružio im se Atanas Kostadinov. Ubrzo je bend dobio basistu i bubnjara i počeo da svira po klubovima i festivalima.

Krajem 2009. i početkom 2010. veliki deo materijala za debi album je bio spreman. U to vreme, bend je učestvovao na „Crossroads Festivalu“ i „Rock Only Festivalu“ sa nekoliko originalnih pesama. Početkom 2010. počela su snimanja za album koji je izašao krajem godine. U leto 2012. su nastupili na Berkstock festivalu, a u proleće 2016. učestvovali su na takmičenju „V:O:A Metal Battle Bulgaria”, i krajem godine na „Simphonic Metal Gatheringu” u Plovdivu.

U leto 2017. godine učestvovali su na „Ruse Summer Festu” i „Rock Fest Kneža”. Krajem godine učestvovali su na takmičenju „Rainars Rock Trampoline“ na radiju Z-Rock sa pesmom „Ghost“. Pesma je u decembru pobedila na konkursu, a grupa je osvojila i godišnju nagradu – snimanje u profesionalnom studiju. U 2018. i 2019. Fat White Chiefs ponovo su učesnici „Rok festa Kneža“, a 2019. učestvuju i na festivalu „Noisi Rock“. U jesen iste godine pesma „Afterparti” je uvrštena u listu „Rainers Top 30” Z-Rock radija.

Karte po ceni od 500 dinara prodavaće se na ulazu u klub. Vrata se otvaraju od 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo