fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Explosions In The Sky se vraćaju u Hrvatsku

Explosions In The Sky se vraćaju u Hrvatsku

Explosions in the sky

Verovatno najpopularniji post rock sastav današnjice Explosions In The Sky nastupiće 22. oktobra u Zagrebu u Galeriji Lauba.

Oni se u Hrvatsku vraćaju u okviru evropskog dela turneja na kome će promovisati novi album “The Wilderness”.

Popularnost ovog teksaškog benda iz godine u godinu, odnosno iz izdanja u izdanje, raste, te su trenutno najtraženiji post rock benda na svetu. Do ovolike popularnosti jednog benda koji svira instrumentalnu muziku pored sjajnih albuma doprinelo je i njihovo angažovanje u filmskoj i tv industriji. Oni su radili muziku za filmove “Friday Night Lights”“Lone Survivor” dok su se njihove pesme pojavljivale u serijama CSI i One Tree Hill. Njihov poslednji album “The Wilderness” objavljen je 1. aprila za izdavačku kuću Temporary Residence Limited, i u recenzijama koje su objavljene do sada dobio je dobre kritike.

Ovo će biti njihov treći nastup u Hrvatskoj, gde su nastupali 2002. i 2004. godine, što svakako znači da se regionalna publika uželela ovog benda. Karte za ovaj nastup mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), ili putem sajtova ovih radnji po ceni od 150kn, dok će na ulazu, ako ih bude, koštati 180kn. Postoje i posebne povlastice za one najbrže koji će dobiti uz kartu za Explosions In The Sky i kartu za neki od nastupa koje Žedno Uho organizuje (Gaika, Diskodelija ili The  Thing). Takođe, oni koji imaju kartu za neki od ova tri nastupa dobiće kartu za Explosionse po ceni umanjenoj za cenu karte koju već imaju.