-

Etno koncert u Močvari: Eikonoise

Eikonoise

U sklopu programa Vrelo zvuka organizirali smo nekoliko koncerata s novim imenima hrvatske etno scene, a sada predstavljamo i sjajan projekt Eikonoise koji je lani izazvao veliku pažnju albumom „Immanens“. Bend će nastupiti u nedjelju 11. listopada na terasi kluba Močvara. Cijena ulaznice iznosi 35kn, te je broj ulaznica ograničen. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kluba ili online.

Hrvatska world music scena je posljednjih nekoliko godina doživjela pravi procvat – oni stariji izvođači su objavili odlične materijale, a pojavili su se i neki novi izvođači koji su svojim zvukom obogatili i osvježili scenu. Jedan od njih je svakako i Eikoinoise, projekt iza kojeg stoji Bojan Miljančić, a koji je na svojem debut albumu „Immanens“ uspješno spojio tradicijsku glazbu s elektronskom. Eikonoise se ne bi mogao nazvati (samo) world music projektom, a možda je najbolji opis svega što se događa pod ovim imenom dao sam autor, Bojan Miljančić:

„Eikonoise je kolaž, organizacija, montaža, rez, trenutak; realnost svedena na trenutak koja prebiva između dva ništavila, samoća, trenutačna odluka, izvornost, neponovljivost, neuhvatljivost. Eikonoise u svojem izrazu teži izvornosti, slučaju, originalnosti, unikatnosti, samosvojnosti i neponovljivosti izraza…“.

Vrelo zvuka ima čast da ugosti prvi nastup Eikonoisea u Zagrebu, a za ovu priliku je okupljen cijeli bend koji će na ovom koncertu nastupiti u sastavu:
Bojan Miljančić (Eikonoise) – sintevi, duduk, elektronika, live sampling
Ljerka Končar Gamulin – violončelo
Tamara Korunek – vokal
Filip Krznar – bubanj, perkusije
Marinko Marciuš – bubanj, perkusije.

Jedinstvena kombinacija elektronske s tradicijskom glazbom, ali i raznim drugim stilovima vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Najnovije vesti

Izdvajamo