-

Enter Shikari promovišu najnoviji album u Beogradu i Zagrebu

Enter Shikari Arsenal Fest KragujevacBritanski post-hardcore bend Enter Shikari nastaviće izvrsnu koncertnu sezonu punu uzastopnih datuma u zajedničkoj organizaciji Connected Agency i Honeycomb, sa nastupima u beogradskom Domu omladine, 13. novembra, pa zatim u zagrebačkoj Tvornici kulture dan kasnije, 14. novembra.

Enter Shikari su osnovali Rou Reynolds, Chris Batten, Liam „Rory“ Clewlow i Rob Rolfe 2003. godine, i u toj postavi traju do danas. Njihova muzika spaja elemente post-hardcorea, elektronike i punka, stvarajući jedinstven zvuk koji nije podložan jednostavnoj definiciji. Bend je stekao veliku popularnost nakon izdavanja svog debitantskog albuma Take to the Skies 2007. godine, izazvavši pravi preokret na alternativnoj sceni, a pesme poput „Sorry, You’re Not a Winner“ i „Mothership“ su postale pravi hitovi zahvaljujući neobičnim trancecore dodirima, obeleživšim raniji period njihovog stvaralaštva.

Enter Shikari su nastavili sa inovacijama i eksperimentisanjem sa alternativnim rock zvukom, objavivši niz uspešnih albuma kao što su A Flash Flood of Colour (2012), The Mindsweep (2015) i The Spark (2017). Bend je poznat po svojim snažnim tekstovima koji za predmet imaju anksioznost, depresiju i samosažaljenje. Nakon uspešno prevaziđenog perioda kreativne krize, bend je trenutno na promotivnoj turneji za svoju najnoviju ploču, A Kiss for the Whole World.

Kao podrška, nastupiće i britanski sastav Lake Malice, osnovan u aprilu 2021. godine, predvođeni vokalistkinjom Alice Gualaom, koji vuku uticaje iz savremenog metalcorea, nu-metala, ali i hyperpopa.

Ulaznice su već uveliko dostupne na zvaničnim platformama, čiji su linkovi dostupni dole:

Najnovije vesti

Izdvajamo