-

NaslovnaVestiNajave koncerataEmma Ruth Rundle u Rijeci

Emma Ruth Rundle u Rijeci

U okviru 10. sezone programa Distune vam predstavlja dolazi američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica, Emma Ruth Rundle. Njen premijerni riječki koncret u znaku je aktualnog albuma “On Dark Horses” izdanog za renomiranu etiketu Sargent House (potpisnici izdanja poput Chelsea Wolfe, Earth, Boris, Wovenhand…).

Emma Ruth Rundle je američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica. Nakon
nezaustavljivog početka glazbene karijere s bendom The Nocturnes (“Wellington EP” (2008.) i dva studijska albuma “A Year of Spring”; (2009.) i “Aokigahara”; (2011.), Emma nastavlja svoj kreativni put u stalnoj postavi post-rock tria Marriages (predgrupa Wovenhandu u Rijeci 2014.) Vrijedi naravno spomenuti i odličnu suradnju s Bryant Clifford Meyerom iz nikad prežaljenih Isis u bendu Red Sparowes.

Njena solo karijera započela je albumom “Electric Guitar: One”; (2011.) koji je nastao doslovno u šest tjedana za vrijeme turneje s Red Sparowes. Emma ubrzo prelazi pod okrilje etikete Sargent House koja potpisuje izdanja glazbenika poput Chelsea Wolfe, Earth, Boris, And So I Watch You From Afar, Wovenhand; i nedugo zatim objavljuje drugi solo album “Some Heavy Ocean”; (2014.) Upavo je s tim albumom krenula u potpuno novom smjeru eksperimentirajući s melankoličnim melodijama dark folka, dronea i atmosferičnog vokala. A već sljedeći, “Marked for Death”; iz 2016. pokazuje iznimnu snagu vokala i mračnu strana njezinog duha i interpretativnog izričaja. Emma dolazi u Rijeku na krilma zadnjeg, četvrtog albuma “On Dark Horses”.

Naslovnica albuma prikazuje lagano blijedeću fotografiju koja prekriva njeno lice velikom
dječjom igračkom konja sa slomljenim nogama. Istovremeno iskren i tajanstven, otmjen ali i izlomljen portret, na najbolji način prezentira njenu karijeru i osobnost ovijenu velom ispod kojeg se naziru ožiljci koje očajnički želi pokazati svijetu.Tijekom cijelog albuma provlači se misija svhovitosti i bitnosti svakog ponaosob, motivirana idejom oporavka i zaliječenja trajno potisnutih trauma koje duboko u sebi skrivamo. Ono što albumu daje posebnu energiju i izričaj su njeni prateći članovi – Dylan Nadan iz Wovenhanda (bubanj) te Evan Petterson (vokal/gitara/klavijature) i Tood Cook (bas).

Ulaznice su u prodaji i to po cijeni od 50,00kn do 30.6., od 1.7. cijena raste na 60,00kn koja vrijedi sve do dana koncerta kad će trebati izdvojiti 75,00kn. Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio.

Jedini koncert u Hrvatskoj Emma Ruth Rundle održati će u utorak, 15.10. u OKC Palach, u Rijeci.