-

Električni orgazam stiže u Tvornicu kulture kako bi velikim koncertom obilježio 40. godišnjicu od objave albuma „Lišće prekriva Lisabon“

Električni orgazam 40 godina Orgazma Kombank dvorana fotografije galerija Gile YU Grupa Jovec Ljuba Artan Lili Anton Beograd

Električni orgazam stiže u Tvornicu kulture kako bi velikim koncertom obilježio 40. godišnjicu od objave albuma „Lišće prekriva Lisabon“. U subotu, 26. studenog, jedan od kultnih bendova Novog vala u koncertnoj dvorani u Šubićevoj sa zagrebačkom će publikom proći kroz pjesme s tog epohalnog izdanja, ali i sve ostale hitove iz duge i uspješne karijere.

Album „Lišće prekriva Lisabon“ drugi je studijski album Električnog orgazma, objavljen 15.
lipnja 1982. za Jugoton, a ove godine slavi svoj 40. rođendan i dobiva svoje reizdanje. 17 je električnih rokenrol pjesama odsvirala jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio ih je Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli u produkciji Tonija Jurija. Tim povodom, a nakon uspješnih reizdanja albuma „Paket Aranžman“ te „Električni orgazam“ Croatia Records odlučuje se i na luksuzno reizdanje kultnog albuma „Lišće prekriva Lisabon“.

Goran Martinac zaslužan je za remaster albuma, dok je likovno oblikovanje reizdanja
napravio Darko Kujundžić. Uz 180-gramski crni vinil, slušatelje će razveseliti knjižica s
tekstovima i fotografijama te bonus pjesma „Dokolica“ u svojoj dub verziji. Neprimijećen
moderni klasik i ploča koja je izdržala protok vremena samo su neki od epiteta kojima je
album opisao dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica, a koji
vas prizivaju na slušanje albuma iznova i iznova. Uz „Dokolicu“, uživo ćete moći čuti i pjesme s legendarnog albuma kao što su „Podstanar“, „Leptir“ i „Bomba“.

U prosincu 2021. Električni je orgazam koncertom u Tvornici obilježio veliku 40. godišnjicu i
objavu reizdanja „Paket Aranžmana“ – vjerojatno najvažnije ex-yu kompilacije, i oduševio
zagrebačku publiku. Na „Paket Aranžmanu“, uz danas neaktivne, ali velike i sjajne Idole i
Šarla Akrobatu, našli su se s pjesmama „Krokodili Dolaze“, „Zlatni Papagaj“ i „Vi“.

Ovog studenog, osim pjesmama sa slavljeničkog albuma Orgazam će publiku počastiti i svim rokenrol hitovima nastalim u čak 42 godine karijere. „Bejbe, ti nisi tu“, „Igra rokenrol, cela Jugolavija“, „Da si tako jaka“ ili „Seks, droga, nasilje i strah“ samo su neke od pjesama koje su obilježile njihovu iznimno bogatu diskografiju, kao i živote brojnih slušatelja diljem regije. Električni orgazam još uvijek tako jak izdržava test vremena i ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Najnovije vesti

Izdvajamo