-

Električni orgazam otvara Leto u Muzeju Jugoslavije

Električni orgazam 40 godina Orgazma Kombank dvorana fotografije galerija Gile YU Grupa Jovec Ljuba Artan Lili Anton BeogradMuzej Jugoslavije vas poziva da zajedno otvorimo ovogodišnji letnji program 22. juna u 19 časova spektakularnim nastupom benda Električni orgazam. Koncert će se održati na platou ispred Muzeja Jugoslavije, čime će zvanično započeti LETO U MUZEYU 2023.

Ulaz je slobodan!

„Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Kapetan Esid”, „Da si tako jaka” i „Bejbe ti nisi tu” samo su neki od hitova jednog od najvećih novotalasnih bendova, a gde ima više smisla da se oni izvedu uživo nego na platou ispred Muzeja Jugoslavije.

Kroz decenije stvaralaštva Električni orgazam menjao je postave i muzičke stilove, ali je uvek ostajao dosledan svom specifičnom i originalnom rock ‘n’ roll izražaju. Od „Paket aranžmana” do danas, nizali su uspešne albume i zasluženo zauzeli mesto na vrhu lestvice najuticajnijih novotalasnih bendova na ovim prostorima. Kultni status i aktuelnost na savremenoj muzičkoj sceni čine Električni orgazam važnim segmentom jugoslovenskog nasleđa koji se mora muzealizovati, dok odlični nastupi obećavaju sjajan program koji će privući novu mladu publiku u Muzej. 

Već šest godina uspešno se realizuje program Leto u MuzeYU sa idejom da kroz različite događaje afirmiše Muzej Jugoslavije kao mesto za druženje i zabavu. Od pokretanja programa, održano je na desetine koncerata bendova i nastupa drugih umetnika u kojima su kustosi Muzeja prepoznali odjeke jugoslovenskog nasleđa. Takođe, baštineći tradiciju jugoslovenske omladinske kulture, Muzej nastoji da podrži kako mlade  tako i bendove koij su ostavili dubok trag na jugoslovenskoj sceni, ali i da svojim programima omogući predstavljanje regionalne scene beogradskoj publici. 

Najnovije vesti

Izdvajamo