-

El Shirota otvaraju jesenju sezonu koncerata Bad Music for Bad People

Ovogodišnja sezona koncerata agencije Bad Music for Bad People biće otvorena od strane meksičkog indie/noise rock sastava El Shirota, koji će nastupiti u KC Gradu 24. septembra.

Baš kao i mnogi drugi najaktuelniji alternativni sastavi, Meksikanci obitavaju na preseku žanrova, uključujući post-hardcore, slacker rock, pa čak i grunge. Bend su osnovali José Ignacio Gómez Kurth, Mauricio Avendaño i Alonso Salamanca, da bi im se po izdanju prvog EP-ja pridružio Emanuel Brenes.

Par izmena u sastavu kasnije, sada uz pomoć Gabriela Mendoza Cabrerae i Rubéna Anzaldúa Solísa, bend trenutno kreću sa promocijom najnovijeg opusa, beskrajno eklektični Ni siquiera estamos listos para hablar, čiji omot jasno upućuje na koloritni sonični multiplicitet zvukova. Uprkos tome što je monumentalni haos prvog albuma ustupio mesto „klasičnoj“ alternativi, ploču odlikuje zrelost i sirovost, pokazujući sve adute benda, od agresivnih do onih disonantnih.

Događaj će početi u 21:00, a ulaznice su u pretprodaji u objektima Pub Brod i Čumić Chillton po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta karte će stajati 1500.

Najnovije vesti

Izdvajamo